Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.8.09

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τα έργα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κομοτηνή, 15 Αυγούστου 2009 Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τα έργα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Κομοτηνή – Νυμφαία – ελληνοβουλγαρικά σύνορα), τον νέο οικισμό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στην Ξυλαγανή και τα έργα ανασκαφής και ανάπλασης του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίας μου στην Κομοτηνή, επισκέφθηκα χώρους έργων με πολύ μεγάλη ουσιαστική, αλλά και συμβολική σημασία για την ευρύτερη περιοχή: - Πρώτον, επισκέφθηκα τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία. Ένας κλειστός, υπερσύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος που χρόνια έμενε στα λόγια, γίνεται τώρα πραγματικότητα και αναμφισβήτητα προσθέτει πάρα πολύ στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου. - Δεύτερον, τον οικισμό που κατασκευάζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην Ξυλαγανή και πολύ σύντομα θα στεγάσει 36 οικογένειες. Είναι αξιοσημείωτος ο πολύ γρήγορος ρυθμός χρόνου της κατασκευής από τη δημοπράτηση και βέβαια το γεγονός ότι καλύπτει όλες τις αυστηρότερες οικιστικές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές και είναι προάγγελος για την κατασκευή τεσσάρων ανάλογων οικισμών στην περιοχή. - Και τρίτον, το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, του οποίου οι εργασίες ανασκαφής και ανάπλασης προχώρησαν τα τελευταία 5 χρόνια με πολύ εντατικούς ρυθμούς και πλέον ολοκληρώνεται. Να τονίσω εδώ ότι είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, ένα μνημείο καίριας σημασίας, διότι προσφέρει μια ακόμα αδιάψευστη μαρτυρία για τη συνεχή, διαχρονική, τεράστια προσφορά της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης