Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.10.09

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Μητροπολίτη Τορόντο

   Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δέχθηκε στο γραφείο του τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τορόντο κ. Σωτήριο, Υπέρτιμο και Έξαρχο παντός Καναδά, ο οποίος αποτελεί μέλος της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύει τη Γενική Κυβερνήτη του Καναδά κυρία Michaelle Jean κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα στις 30 Οκτωβρίου. Στη συνάντηση παρέστη ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης.

   



Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Τορόντο για τον ελληνισμό και την ομογένεια, συμβάλλοντας σημαντικά στη διατήρηση της γλώσσας, των παραδόσεων και του ελληνικού πολιτισμού και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τορόντο ότι η Βουλή των Ελλήνων, στο σύνολό της, στηρίζει τις προσπάθειες για την προώθηση διαύλων επικοινωνίας με τον απανταχού Ελληνισμό.

    Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος συνεχάρη τον κ. Πετσάλνικο για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

    Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων για την εποικοδομητική συνεργασία και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης