Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.10.09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ & ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ, μαζί τους και το ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπιστώνουν και αναγνωρίζουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί, προκλητικά επιχειρούν να την αξιοποιήσουν εξαγγέλλοντας ακόμα πιο επιθετική πολιτική κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τη γενίκευση της ελαστικής – μερικής – προσωρινής εργασίας, με την χορήγηση νέων κινήτρων στους εργοδότες στο όνομα της απασχόλησης.
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την ενιαία στρατηγική τους υποστήριξης, με κάθε μέσο και τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.



Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί συναινετικά συνδιαμόρφωσαν και στήριξαν το αντιδραστικό «ευρωσύνταγμα» χωρίς να ρωτήσουν, χωρίς να ενημερώσουν καν τον ελληνικό λαό. Το ίδιο συνυπεύθυνοι είναι και για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια.
Η προώθηση της συνθήκης της Λισαβόνας, γνωστή ως «ευρωσύνταγμα», έγινε για μία ακόμα φορά πίσω από τις πλάτες των λαών και στρέφεται εναντίον τους. Όπου τους δόθηκε η ευκαιρία την καταδίκασαν με την ψήφο τους, παρά και ενάντια στην πλειοψηφία των κομμάτων που την στήριζαν, ενώ για να επιβληθεί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ωμούς εκβιασμούς και απειλές. Η εφαρμογή της θα αποτελέσει βήμα στην παραπέρα αντιδραστικοποίηση της ΕΕ ως διακρατικού οργανισμού που υπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αμβλύνει τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της. Αντίθετα, θα τις οξύνει και θα τις βαθύνει ακόμα περισσότερο.
Η λεγόμενη διεθνής χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι ο «πράσινος» μανδύας, με τον οποίον προσπαθούν να στηρίξουν την επιδίωξη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να διεισδύσουν στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Αυτό υπηρετεί τόσο η πολύμορφη ενίσχυση των μονοπωλίων της ΕΕ, όσο και η επιβολή «πράσινων» προστατευτικών δασμών απέναντι στα φθηνότερα ασιατικά βιομηχανικά εμπορεύματα.
Η πολιτική της ΕΕ για την μετανάστευση, από τη μία της «επιλεκτικής εισδοχής» και από την άλλη της «μηδενικής ανοχής», με την FRONTEX, τις συμφωνίες επανεισδοχής και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποδεδειγμένα δεν αντιμετωπίζει την μετανάστευση, αλλά στρέφεται σε βάρος των μεταναστών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης