Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.12.09

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβη της Συρίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβη της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κυρία Houda Al Houmsi.



Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στις παραδοσιακά ισχυρές φιλικές σχέσεις που ενώνουν τις δύο χώρες, καθώς και στη σύγκλιση απόψεων στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις επισκέψεις σε υψηλό επίπεδο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην επίσκεψη του Προέδρου της Συρίας κ. Assad στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2003 και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια στη Δαμασκό τον Ιούνιο του 2009.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σταθερή θέση της χώρας μας για την προαγωγή σχέσεων καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής αναπτύσσοντας τις ελληνικές θέσεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Πετσάλνικος προέβη σε ιδιαίτερη αναφορά στους ελληνικής καταγωγής πολίτες που διαβιούν και εργάζονται στη Συρία και τόνισε τη βούληση της Βουλής των Ελλήνων για ενδυνάμωση των κοινοβουλευτικών σχέσεων, μέσω και των Ομάδων Φιλίας που συγκροτούνται στα δύο κοινοβούλια.

Η Πρέσβης της Συρίας υπογράμμισε τη μακροχρόνια φιλία που ενώνει τις δύο χώρες και εξήρε τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σπουδαιότητα ύπαρξης ελληνικής κοινότητας στη Συρία και της συριακής κοινότητας στην Ελλάδα και εξέφρασε τη βούληση της συριακής πλευράς για ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Η Πρέσβης μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου της Λαϊκής Συνέλευσης της Συρίας κ. Mahmoud Abrache προς τον κ. Πετσάλνικο να επισκεφθεί επισήμως τη Συρία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης