Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.4.09

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ 1Ης ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009 «Η ομάδα σας, με την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρώπη, απέδειξε ότι όταν υπάρχει πίστη, δουλειά και συλλογική προσπάθεια τα πάντα είναι εφικτά. Αισθανόμαστε περήφανοι για την πολύ σημαντική διάκρισή σας. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. GIORGIO NAPOLITANO ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Αθήνα, 6 Απριλίου 2009 «Κύριε Πρόεδρε, Εξ ονόματος του ελληνικού λαού και εμού προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω σε εσάς και δι’ υμών στον πληθυσμό του Abruzzo, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό την περασμένη νύχτα, τα συναισθήματα βαθιάς και ειλικρινούς αλληλεγγύης. Αυτές τις δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός, που και ο ίδιος έχει δοκιμαστεί σκληρά στο παρελθόν από ανάλογα φυσικά φαινόμενα, αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στον φίλο ιταλικό λαό. Θα είμαστε δίπλα σας στις προσπάθειές σας για να απαλύνετε την αναπάντεχη τραγωδία. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΣΗ ΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΟΣΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009 «Σας στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις επιτυχίες σας. Οι διακρίσεις σας αντικατοπτρίζουν την μεγάλη προσπάθεια, τη μεθοδικότητα και τη μαχητική ψυχή σας. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας

Αθήνα, 6 Απριλίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Τρίτη 7 Απριλίου 2009 θα δεχθεί: Στις 13.00 τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, και Στις 13.30 τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγο κ. Δημήτρη Βούλγαρη.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον Βλάση Μάρα και τον Λευτέρη Κοσμίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονόζυγο και του χάλκινου μεταλλίου στο έδαφος αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, καθώς και στην ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης για την κατάκτηση του Champions Cup. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα προς τον Βλάση Μάρα και τον Λευτέρη Κοσμίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονόζυγο και του χάλκινου μεταλλίου στο έδαφος αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, καθώς και στην ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης για την κατάκτηση του Champions Cup.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε στον Ιταλό ομόλογό του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι συλλυπητήρια επιστολή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Απριλίου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε στον Ιταλό ομόλογό του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι συλλυπητήρια επιστολή για τα θύματα από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία. Στην επιστολή του, ο Πρωθυπουργός τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα, έχοντας υποφέρει από σεισμούς στο παρελθόν, είναι έτοιμη να παράσχει στην Ιταλία αρωγή για την αντιμετώπιση αυτής της τραγωδίας.

Είναι μια ώρα ευθύνης, είναι μια, θα έλεγα, οριακή στιγμή για την πορεία του Κυπριακού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Απριλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΚ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Είχα την χαρά και την τιμή να συναντηθώ σήμερα εδώ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ηταν μια πολύ θερμή και εποικοδομητικού χαρακτήρα συνάντηση, γιατί είχα την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μας πάνω στις ευρισκόμενες εν εξελίξει απευθείας διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος, αλλά και σ΄ ό,τι αφορά την διαχείριση του κρίσιμου οροσήμου του Δεκεμβρίου του 2009, όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνέλθει για να ελέγξει την Τουρκία κατά πόσον θα έχει εκπληρώσει μέχρι τότε τις υποχρεώσεις που τις έχει αναθέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έναντι τις Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπορώ να πω ότι η εκτίμηση που εξέφρασα για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων, συνάντησε το ευήκοον ους και την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού, ότι πραγματικά η μέχρι τώρα συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς στις απευθείας διαπραγματεύσεις είναι τέτοια που δεν δημιουργεί κλίμα και προοπτική αισιόδοξων εξελίξεων. Δυστυχώς, η τουρκική πλευρά επιμένει στη λογική δυο χωριστών κρατικών οντοτήτων στα πλαίσια μιας χαλαρής συνομοσπονδίας, στη διατήρηση των αναχρονιστικών συνθηκών εγγυήσεως, που θα γίνει είναι αυτό πρωτοφανές για μια ευρωπαϊκή χώρα να είναι κράτος υπό κηδεμονία για να έχει ως έναν εκ των κηδεμόνων μια χώρα που δεν είναι καν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, και βεβαίως επιμένει και σε αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο για να υπάρξουν επί μονίμου βάσεως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Σ’ ό,τι αφορά το Δεκέμβριο, εξέφρασα την άποψη ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια κοινή στρατηγική διαχείρισης αυτού του κρίσιμου οροσήμου του Δεκεμβρίου - Κύπρου και Ελλάδας, κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων - για να δώσουμε το μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν θα είναι δυνατόν να αναμένουν τη συναίνεσή μας σε μια απρόσκοπτη πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Τουρκία θα αρνείται να συμμορφωθεί προς τις στοιχειώδεις αυτές υποχρεώσεις που τις ανατέθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και στα κυπριακά αεροπλάνα και για συνεργασία της στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού που να στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια ώρα ευθύνης, είναι μια, θα έλεγα, οριακή στιγμή για την πορεία του Κυπριακού και η συμπόρευση Κύπρου και Ελλάδας είναι όρος και προϋπόθεση για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε επιτυχή ευόδωση του κοινού αυτού αγώνα Ελλάδας και Κύπρου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης