Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.5.09

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Ελσίνκι, Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση της Φινλανδικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί οι αγώνες της επιτροπής σας δείχνουν ότι η επιστροφή των μαρμάρων δεν είναι υπόθεση μιας χώρας. Είναι υπόθεση παγκόσμια όπως παγκόσμιο είναι και το μήνυμα της Ακρόπολης. Το μήνυμα του μέτρου, το μήνυμα της ανθρώπινης κλίμακας σε όλες τις δραστηριότητές μας. Είτε αυτές αφορούν την τέχνη είτε την πολιτική είτε την οικονομία. Τον Ιούνιο εγκαινιάζεται στην Αθήνα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και πιστεύω ότι σύντομα τα μάρμαρα θα τοποθετηθούν εκεί - στη θέση που τα περιμένει.

Δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Μαΐου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕTA ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ενημέρωσα την Κυβερνητική Επιτροπή για τα όσα συζητήθηκαν στο ECOFIN και στις δυο μέρες. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι πολύ δυσμενέστερες από εκείνες που είχαν γίνει πριν από τρεις μήνες. Αναμένεται να έχουμε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 4% στην Ευρωζώνη και το 2010 πάνω από 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι. Η Ελλάδα, αν και προβλέπεται να έχει καλύτερες επιδόσεις και στον τομέα της ανάπτυξης και στον τομέα της ανεργίας, επηρεάζεται από τη σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις. Μπροστά μας έχουμε δυο επιλογές: Η μια επιλογή είναι της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας: Να λέμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βγούμε από την κρίση. Η άλλη επιλογή είναι των ανεύθυνων υποσχέσεων. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την πρώτη επιλογή, την υπεύθυνη δηλαδή πολιτική που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Η επιλογή της ανευθυνότητας είναι αυτή η οποία μετά βεβαιότητας οδηγεί στην ανασφάλεια και σε κοινωνικά αδιέξοδα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κοινωνική έκρηξη φοβάστε όπως φοβούνται στην Ευρώπη; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όχι. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ισχυρή η Κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Βεβαίως είναι ισχυρή.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Πράγα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Μαΐου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Πράγα, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, που συνέρχεται αύριο, Πέμπτη 7/5, στις 16:00 (Prague Congress Centre). Στις 15:45 (7/5) ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει το Σλοβένο oμόλογό του κ. B. Pahor.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης