Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.5.09

Ο σκοπός της σημερινής Συνάντησης Κορυφής της ΕΕ ήταν η έναρξη λειτουργίας της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Πράγα, 7 Μαΐου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Ο σκοπός της σημερινής Συνάντησης Κορυφής της ΕΕ ήταν η έναρξη λειτουργίας της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαμε λάβει, στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Μάρτιο του 2009. Αυτή η πρωτοβουλία της Ένωσης αφορά έξι χώρες-εταίρους στα ανατολικά σύνορά της: την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία. Συναντήσαμε σήμερα τους εκπροσώπους αυτών των χωρών για την από κοινού έναρξη εφαρμογής της πρωτοβουλίας. Θέλω να διευκρινίσω δύο πράγματα: Πρώτον, η Ανατολική Εταιρική Σχέση έχει σκοπό να βοηθήσει τις χώρες αυτές να προσεγγίσουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, χωρίς πάντως να τους παρέχεται ενταξιακή προοπτική. Η διαδικασία διεύρυνσης είναι μία σαφώς ξεχωριστή διαδικασία. Δεύτερον, η Ανατολική Εταιρική Σχέση αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας. Η διατήρηση αυτής της ισορροπίας εντός της πολιτικής αυτής είναι σημαντική και, γι αυτό, σκοπός μας είναι η συμπληρωματική λειτουργία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης με άλλες επιμέρους πρωτοβουλίες της Πολιτικής Γειτονίας, δηλαδή με τη Συνέργεια στη Μαύρη Θάλασσα και την Ένωση για τη Μεσόγειο. Θέλω να επισημάνω ότι για τη χώρα μας, έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτές οι πολιτικές που αναπτύσσει η ΕΕ στο άμεσο περιβάλλον της. Και αυτό, γιατί πρόκειται για πολιτικές που αφορούν χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις μακράς φιλίας, συνεργασίας και βέβαια περιοχές που συνδέονται άμεσα με ευκαιρίες και προκλήσεις για τη χώρα μας. Σε αυτό το πνεύμα, στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στη σύσφιγξη των δεσμών και στην ενίσχυση της συνεργασίας των επί μέρους αυτών χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στην ενίσχυση, την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών ιδεωδών και της δημοκρατίας σε αυτές τις χώρες. Τέλος, να σας πληροφορήσω ότι, στο περιθώριο της Συνόδου, συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας κ. Borut Pahor και συζητήσαμε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας

Αθήνα, 7.05.09 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη 7 Μαίου 2009 και ώρα 19.00, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να παραστεί στην εκδήλωση και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ελευθέριου Βενιζέλου που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης