Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.6.09

Όπως ήδη ακούσατε, την ερχόμενη άνοιξη οι Δήμοι της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού θααποκτήσουν σύγχρονους σταθμούς Μετρο

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, επισκέφθηκε σήμερα τον υπό κατασκευή σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Άλιμο. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως ήδη ακούσατε, την ερχόμενη άνοιξη οι Δήμοι της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού θα αποκτήσουν σύγχρονους σταθμούς Μετρό. Η απόσταση από τον Άλιμο μέχρι το κέντρο της Αθήνας – από το σημείο που βρισκόμαστε δηλαδή, μέχρι το κέντρο - θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 12 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο απαιτείται, σε ώρα αιχμής, ίσως και πάνω από μισή ώρα. Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο της χώρας. Επεκτείνουμε το Μετρό στα νότια προάστια, στις δυτικές συνοικίες, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και στο Χαϊδάρι. Συνεχίζουμε προς τον Πειραιά και λησμονημένες περιοχές της πρωτεύουσας: στην Αγία Βαρβάρα, στο Κορυδαλλό, στη Νίκαια. Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με έργα, με σημαντικά έργα, αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Αναβαθμίζουμε συνολικότερα την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο. Κάποιοι μπορεί να επενδύουν συστηματικά στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο ψέμα. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Έχουν μείνει πίσω, στο χθες. Όμως η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προοδεύει, η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας».

«Είχα και σήμερα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σοβαρή δουλειά που κάνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Ιουνίου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα και σήμερα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σοβαρή δουλειά που κάνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ξέρω - και ξέρουμε όλοι - πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν. Είναι γεγονός ότι παντού στον κόσμο - αναπόφευκτα και στη χώρα μας - μια σειρά από οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας. Είναι επίσης γνωστό ότι νέες μορφές εγκληματικότητας δημιουργούν νέα δεδομένα. Σ’ αυτό το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Θέλω με την ευκαιρία της επίσκεψης και συνάντησης, να διαβεβαιώσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, τους εμπιστεύεται και προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει τους όρους που επιτρέπουν στην Αστυνομία να επιτελεί το καθήκον της. Είχα επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσω και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ, που κάνει η Τροχαία, για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Δουλειά που έχει - και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό - μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα. Τη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε μια ενθαρρυντική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, σε σχέση με το 2007. Βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει ικανοποιημένος, όσο χάνονται ζωές στην άσφαλτο. Είναι μια εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πραγματικότητα που πρέπει να την επισημάνουμε. Δείχνει κυρίως ότι μπορούμε, με κοινή, έντονη προσπάθεια να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Είναι θετικό ότι επιτέλους γίνεται κατανοητό πως τη λύση του προβλήματος την κρατάμε στα χέρια μας. Τις επόμενες μέρες, λόγω της μετακίνησης των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οδικό δίκτυο της χώρας θα δεχθεί έντονη κυκλοφοριακή φόρτιση. Για την ομαλή μετακίνηση, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων και, πάνω απ’ όλα βέβαια, για την πρόληψη και την αποτροπή ατυχημάτων, είμαι βέβαιος ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Τροχαίας, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Παράλληλα, νομίζω είναι χρέος μου να υπογραμμίσω ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μας ξέρουμε τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης. Όλοι μας γνωρίζουμε τί πρέπει να κάνουμε και τί να αποφεύγουμε. Για το τριήμερο λοιπόν που μας έρχεται, για το καλοκαίρι, για κάθε μέρα, ας βάλουμε ένα στόχο: όχι άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης