Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.6.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 8 Ιουνίου 2009 Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Οι Εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, έχουν ολοκληρωθεί, αυτή τη στιγμή που μιλάμε απέμενε μόνο το αποτέλεσμα από ένα εκλογικό τμήμα στην Α’ Αθηνών, το οποίο ενσωματώνεται όμως. Το αποτέλεσμα σας είναι γνωστό. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας κάνουν κριτική για το γεγονός ότι δεν τα δώσατε όλα τα αποτελέσματα νωρίς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση ότι είναι μικρή η διαφορά, ενώ τελικά η διαφορά ήταν 4,5%. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να τονίσω ότι είχαμε την ταχύτερη, από κάθε άλλη φορά, μετάδοση αποτελεσμάτων και τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν όπως μεταδίδονται πάντα. Δηλαδή όπως ακριβώς έρχονται τα τηλεγραφήματα από τη Νομαρχία. Κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς. Τώρα αν κάποιος ψάχνει για δικαιολογίες, γνωστά είναι τα πράγματα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη απολύτως ομαλά και βεβαίως εκείνο που ήταν επίσης σημαντικό είναι ότι δεν ταλαιπωρήθηκαν οι πολίτες στην ενημέρωσή τους σχετικά με το που ψηφίζουν, κάτι το οποίο νομίζω οφείλεται στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και στο γεγονός ότι πλέον έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο, το οποίο επιτρέπει να έχουμε εκλογές όπως ταιριάζει στο επίπεδο της Δημοκρατίας μας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι έφταιξε για τη διαφορά αυτή κ. Υπουργέ; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το ζήτημα είναι η αποχή. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αποχή είναι δυσαρέσκεια. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το αποτέλεσμα δείχνει μια πρωτόγνωρη αποχή. Αν κοιτάξει κανείς θα δει απλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων οι οποίο απείχαν από τις εκλογές είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία, μας έστειλαν το μήνυμα το οποίο παίρνουμε. Δηλαδή ότι πρέπει να δουλέψουμε γρηγορότερα και καλύτερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΑΚΑ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2009 ΩΡΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 19.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σπήλαιο. Απόδοση Τιμών Επίσημη Υποδοχή ¨ Δοξολογία 19.20 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 20.00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χωριό Ζιάκα. Επιμνημόσυνη Δέηση ¨ Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο μνημείο του Θεόδωρου Ζιάκα ¨ Τήρηση σιγής ενός λεπτού ¨ Εθνικός ΄Υμνος 20.20 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 21.00 Γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας παρατιθέμενο από το Δήμαρχο Θ. Ζιάκα κ. Χρήστο Πέτρου στην πλατεία του Σπηλαίου. 22.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 10.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Σπήλαιο για τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου . 11.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου- Βάλια Κάλντα. Περιήγηση. 12.00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου. 13.00 Γεύμα προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας παρατιθέμενο από το Δήμαρχο Θ. Ζιάκα κ. Χρήστο Πέτρου στο εστιατόριο «Η Αετοφωλιά της Πίνδου». 14.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων. 15.50 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων. Επιβίβαση σε αεροσκάφος EMBRAER της Π.Α. 15.55 Απογείωση αεροσκάφους EMBRAER της Π.Α. για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». 16.45 Προσγείωση αεροσκάφους EMBRAER της Π.Α. στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν μας ικανοποιεί. Είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους. Κυρίως με αποχή. Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία. Το ποσοστό της αποχής είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Και το ποσοστό αυτό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής. Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν κυρίως ένα πράγμα: Την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον της Κυβέρνησης. Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που μας ψήφισαν. Ευχαριστώ και εκείνους που είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν διά της αποχής. Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει. Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Χώρας. Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ψηφοφόροι επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μας, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων της Χώρας, πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειριζόμαστε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της. Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του Τόπου. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η οικονομική πολιτική μας, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους: - Να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης. - Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών. - Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τόπου. Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις Ευρωεκλογές. Ισχύει και μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μέλλον του Τόπου είναι πάνω απ’ όλα. Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου οικονομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία της Χώρας, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο της πολιτικής, οδηγώντας τη Χώρα σταθερά στο μέλλον που της αξίζει. - Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή. - Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. - Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια». Αθήνα, 7 Ιουνίου 2009

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης