Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.7.09

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Βελιγράδι, 3 Ιουλίου 2009 Mε πραγματικά μεγάλη χαρά εγκαινιάζω σήμερα στο Βελιγράδι την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η παρουσία του εδώ θα καλύψει ένα κενό, θα φέρει τους δύο λαούς μας ακόμη πιο κοντά και θα δυναμώσει τη βαθιά ιστορική και πολιτιστική σχέση που μας συνδέει. Σχέση που κατεξοχήν συμβολίζει η εμβληματική φυσιογνωμία του Ρήγα Φεραίου, του Βαλκάνιου ήρωα που μαρτύρησε στο Βελιγράδι και που οραματίστηκε την ενότητα όλων των Βαλκανικών λαών. Σήμερα οι χώρες μας εργάζονται για μια νέα εποχή. Εποχή ειρήνης, συναδέλφωσης και προόδου. Πιστεύω ότι το όραμα του Ρήγα Φεραίου μπορεί να γίνει σήμερα πραγματικότητα. Πιστεύω στη δημιουργία ενός Βαλκανικού πυρήνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην ΄Ενωση στην οποία η Σερβία έχει δικαιωματικά από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία τη θέση της. Θέλω να συγχαρώ θερμά το φίλο Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή κ Γιώργο Μπαμπινιώτη για την αποτελεσματικότητα που πάντα επιδεικνύει και το έργο που επιτελεί και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι.

Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 3 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΑΝ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και, εν συνεχεία, είχαμε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στη Ναυτιλία, που οπωσδήποτε δοκιμάζεται και αυτή έντονα από τις συνέπειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Έγινε επίσης συζήτηση για τη θαλάσσια πειρατεία. Είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την ελληνική Ναυτιλία. Μας ενδιαφέρει πρώτ’ απ’ όλα η ασφάλεια των ελληνικών πληρωμάτων, αλλά και τα ίδια τα πλοία, που πάρα πολλά εξ αυτών φέρουν την ελληνική σημαία. Είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο στη Ναυτιλία, γι’ αυτό και αναλάβαμε την πρωτοβουλία να είμαστε ανάμεσα στις πρώτες χώρες, οι οποίες απέστειλαν δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το κακό, αυτός ο αναχρονισμός, που λέγεται πειρατεία στον 21ο αιώνα. Μιλήσαμε επίσης για τη ναυτική εκπαίδευση, που είναι ένα μέγα θέμα. Και εδώ θέλω να σημειώσω ότι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ναυτιλίας είναι οι ναυτικοί μας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους προσέλκυσης, αλλά και παραμονής στο ναυτικό επάγγελμα των νέων που κατατάσσονται στις σχολές μας και κίνητρα για να εξασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε και σε βάθος χρόνου αυτό το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας. Αυτά σε γενικές γραμμές. Τέλος, ο Πρωθυπουργός με ενημέρωσε, ότι εντός των προσεχών εβδομάδων, θα διεξαχθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή συζήτηση για τα θέματα της ακτοπλοΐας.

Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό. Είμαστε όπως ξέρετε το νεοεκλεγέν Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 3 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ κ. Θ. ΒΕΝΙΑΜΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό. Είμαστε όπως ξέρετε το νεοεκλεγέν Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ήρθαμε να δούμε τον Πρωθυπουργό μαζί με τον Υπουργό μας, να τον ενημερώσουμε για θέματα ναυτιλίας που άπτονται της διεθνούς κρίσεως. Είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων. Λίγο αγγίξαμε το θέμα της πειρατείας, που είναι θέμα και ελληνικό. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιές είναι οι επιπτώσεις μέχρι σήμερα από την κρίση; Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Είναι ελεγχόμενες για την ελληνική τουλάχιστον Ναυτιλία. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει κάτι που συζητήσατε, κάποιο πρόβλημα; Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Ήταν καθαρά εθιμοτυπική η συζήτηση και η επίσκεψη, και ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε, οπότε δεν είχαμε και τίποτε άλλο να συζητήσουμε πέρα απ’ αυτά τα θέματα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης