Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.7.09

Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής αρχικά, συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και ακολούθως, με το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, ενώ οι τελευταίες συναντήσεις του ήταν με τον πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, που ήταν παρών στις συναντήσεις, υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα τεθούν τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος, είπε πως ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχουν μια γόνιμη συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω, από όσα είπε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, παρουσίασε στον πρωθυπουργό τους δυο νέους αντιπροέδρους, τους κυρίους Δημακόπουλο και Λασκαράτο και σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου 2009 και ώρα 13.00 θα δεχθεί

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου 2009 και ώρα 13.00 θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Bayko Borisov συγχαρητήρια επιστολή για τη νίκη του στις εκλογές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Ιουλίου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Bayko Borisov συγχαρητήρια επιστολή για τη νίκη του στις εκλογές, στην οποία του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι υφιστάμενοι ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα ενισχυθούν περαιτέρω, προς όφελος των δύο λαών και προς το συμφέρον της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει επίσης ότι η δέσμευση των δύο χωρών σε κοινές αρχές και αξίες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, η συστηματική συνεργασία τους σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας και η επιθυμία τους να προσδώσουν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην περιφερειακή συνεργασία στην Νοτιανατολική Ευρώπη, στέλνουν συμβολικό μήνυμα και συνιστούν παράδειγμα διμερούς σύμπραξης για όλους τους γείτονές τους στα Δυτικά Βαλκάνια.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Είχα τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσω σήμερα στον Πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Κώστα Καραμανλή τη νέα ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Και, επίσης, είχα τη χαρά να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί, για πρώτη φορά, το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, που νομίζω ότι είναι το πλέον κατάλληλο forum για να τεθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Π. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 6 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Π. ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε το πιο δύσκολο έργο: Ημιυπαίθριους, ανάπλαση του Βοτανικού. Τι θα κάνετε με όλα αυτά. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ό,τι είχα να δηλώσω, το δήλωσα την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου. Δεν θα προσθέσω τίποτα. Δεν είναι και σωστό να προσθέσω τίποτα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απ’ αυτά που σας είπε ο Πρωθυπουργός, τι κρατήσατε; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Ότι θα έχουμε μια γόνιμη συνεργασία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ κ. Γ. ΚΟΥΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ κ. Γ. ΚΟΥΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΚΟΥΡΤΗΣ: Παρουσίασα στον Πρωθυπουργό, ως παλαιός Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τους δύο νέους Αντιπροέδρους, τον κ. Δημακόπουλο και τον κ. Λασκαράτο. Έγινε μια συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Ελεγκτικό Συνέδριο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπε ο Πρωθυπουργός; Γ. ΚΟΥΡΤΗΣ: Εμείς θέσαμε τα προβλήματα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν σας συμβούλεψε; Δεν σας ζήτησε να κάνετε κάτι; Γ. ΚΟΥΡΓΗΣ: Εμείς είπαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες Αρείου Πάγου, ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες Αρείου Πάγου, ΣτΕ και Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στις 12.00 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, στις 12.30 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και στις 13.00 με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνεργασία για την ελληνική ναυτιλία Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάσιο Παπαληγούρα, και συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής. Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στη ναυτιλία, η οποία δοκιμάζεται από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και το ζήτημα της πειρατίας, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική ναυτιλία. Είπε ότι η ασφάλεια των πληρωμάτων και των πλοίων τον απασχολεί ιδιαιτέρως, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει στείλει δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτού του αναχρονιστικού φαινομένου της πειρατείας, στον 21ο αιώνα. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και οι τρόποι προσέλκυσης, αλλά κυρίως διατήρησης στο επάγγελμα των νέων, που κατατάσσονται στις ναυτιλιακές σχολές. Σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα διατηρηθούν αυτές οι θέσεις. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, χαρακτήρισε εθιμοτυπική την επίσκεψη στον πρωθυπουργό, καθώς μόλις πρόσφατα εξελέγη το προεδρείο της Ενωσης και σημείωσε, ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην ελληνική ναυτιλία είναι ελεγχόμενες. Είπε ακόμη, ότι υπήρξε πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και πως έγινε συζήτηση για λίγο και για το θέμα της πειρατείας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης