Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.7.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2009 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 θα δεχθεί:Στις 13:30 την Υπουργό Εξωτερικών, κα Μπακογιάννη Ντόρα. Στις 14:30 τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή Λέανδρο. Την ίδια μέρα και ώρα 19:00 θα μεταβεί στην Σχολή Ικάρων για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και να επιδώσει τα ξίφη στους Απόφοιτους Ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ρώμη, 15 Ιουλίου 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ κ. SILVIO BERLUSCONI Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ και συναντώ το φίλο Πρωθυπουργό κ. Silvio Berlusconi. Η Ιταλία είναι μια χώρα με την οποία έχουμε στενούς δεσμούς και πολύ καλές σχέσεις. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ανασκόπηση αυτών των σχέσεων και βέβαια να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε να τις κάνουμε ακόμα πιο παραγωγικές και για τις δυο χώρες. Εξετάσαμε ειδικότερα τα ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας. Όπως είναι γνωστό, με την Ιταλία έχουμε ισχυρά κοινά συμφέροντα στο θέμα αυτό και προωθούμε μαζί δυο πολύ μεγάλα έργα: Το ένα είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας (ITGI) και το άλλο είναι ο αγωγός South Stream. Το γεγονός μάλιστα ότι, μόλις χθες, υπεγράφη και η συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, στη Σόφια, για ένα παρακλάδι του ITGI, δείχνει ότι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτός ο αγωγός. Βεβαίως συζητήσαμε και το μεγάλο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ενα ζήτημα για το οποίο έχουμε ήδη συνεργαστεί στενά και επιτύχαμε να συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις σ΄ όλες τις κατευθύνσεις, όπως στην προώθηση των συμφωνιών επανεισδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των λαθρομεταναστών και στη σημαντική ενίσχυση της FRONTEX. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Ένωση για τη Μεσόγειο, η κατάσταση και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων κ.α. Για μια ακόμα φορά, να ευχαριστήσω πολύ τον Silvio Berlusconi για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης