Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.8.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό κατ’ αρχάς για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης -αυτές που έχουμε ήδη πάρει και αυτές που σκεφτόμαστε να πάρουμε- καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Από εκεί και πέρα, δέχθηκα τις οδηγίες του Πρωθυπουργού για το πώς και τι πρέπει να κάνουμε για την επιτάχυνση του έργου στο συγκεκριμένο Υπουργείο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και για τις κάμερες και για το DNA. Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις που πήγαν στη Βουλή; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κατ’ αρχάς θα μου επιτρέψετε να πω ότι εμείς σεβόμαστε απολύτως την ανεξάρτητη Αρχή. Όμως, μέγιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση του μεγάλου αγαθού, της δημόσιας ασφάλειας. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δεδομένος. Τα σεβόμαστε πάντοτε. Σεβασμός πρέπει να υπάρχει και στη δημόσια ασφάλεια, στο χώρο δραστηριότητας του πολίτη. Αυτό επιδιώκουμε και νομίζω αυτό θα καταφέρουμε. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι το πρωί σας επισκέφθηκε στο Υπουργείο ο Γερμανός Πρέσβης. Κατ’ αρχάς το επιβεβαιώνετε αυτό και, αν ναι, υπάρχει κάποια εξέλιξη γύρω από το θέμα του κ. Χριστοφοράκου; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πράγματι το πρωί με επισκέφθηκε ο Γερμανός πρέσβης. Μέσα σ’ αυτόν τον τόπο δεν μένει τίποτα κρυφό. Άλλωστε δεν ήταν μια κρυφή επίσκεψη. Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια συζήτηση με τον Γερμανό πρέσβη για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και τα ζητήματα που αφορούν βεβαίως την παράδοση του κ. Χριστοφοράκου. Να το ξεκαθαρίσω: αυτό είναι θέμα που αφορά τις δικαστικές αρχές. Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή άλλης διαδικασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υψώσει τους τόνους και ότι είμαστε σε μια μεγάλη προεκλογική περίοδο απ’ ότι φαίνεται... ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό το οποίο θα ήταν ωφέλιμο να κάνει το ΠΑΣΟΚ, είναι να μην υψώνει τους τόνους, αλλά να καταθέτει προτάσεις που να βοηθούν τον τόπο. Το να υψώνει κανείς τους τόνους είναι εύκολο. Η κατάθεση προτάσεων είναι το δύσκολο, γιατί αυτό είναι το κρίσιμο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΣΤ. ΔΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 4 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΣΤ. ΔΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψής σας σήμερα στον Πρωθυπουργό; ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Έκανα μια ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις κλιματικές αλλαγές. Όπως γνωρίζετε, στο τέλος του έτους, τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, θα έχουμε τη διεθνή διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών όπου επιδιώκουμε να έχουμε μια φιλόδοξη, συνολική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, να περιορίσουμε την θερμοκρασία στον πλανήτη, ώστε να αποτραπούν οι καταστροφικές και χωρίς επιστροφή συνέπειες από την κλιματική αλλαγή. Τον ενημέρωσα για τις διάφορες στάσεις που θα προηγηθούν της διασκέψεως της Κοπεγχάγης, ξεκινώντας με τη Βόννη σε λίγες μέρες, όπου, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, θα γίνει το τρίτο μέρος των διαπραγματεύσεων που είχαν προβλεφθεί για το 2009. Στη συνέχεια, η συνάντηση των ηγετών του πλανήτη στα Ηνωμένα Έθνη στις 22 Σεπτεμβρίου είναι μια πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, όπου ελπίζουμε ότι οι ηγέτες του κόσμου θα ωθήσουν για μια αποτελεσματική συμφωνία, και βεβαίως μια σειρά άλλων διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως και θα μπορέσουμε, με την συνεργασία και άλλων διεθνών μας εταίρων, μεταξύ των οποίων και των Ηνωμένων Πολιτειών με την ηγεσία του Προέδρου Ομπάμα, να πετύχουμε αυτό το οποίο η επιστήμη μάς έχει προσδιορίσει ως απόλυτα αναγκαίο: μια συμφωνία που να μειώνει την εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου το 2020 κατά 25%-40% και κατά 80% για τις αναπτυγμένες χώρες το 2050 ή 50% για το σύνολο του κόσμου. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση και αυτό συζητήσαμε με τον κ. Πρόεδρο. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για την εσωτερική πολιτική κατάσταση; ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Δεν συζήτησα για άλλα θέματα. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο με απασχολεί πάρα πολύ και βεβαίως η στήριξη της πορείας της διαπραγματεύσεως και από την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σημαντική, όπως και η στήριξη και από τα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το περιβάλλον για τη Νέα Δημοκρατία είναι ευνοϊκό; ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Το περιβάλλον με την έννοια με την οποία εγώ το διαχειρίζομαι, είναι σημαντικό για τη χώρα μας, είναι σημαντικό για τους πολίτες και αναμφίβολα παίζει μεγάλο ρόλο για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά επίσης και για την οικονομία. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πολιτικό περιβάλλον; ΣΤ. ΔΗΜΑΣ: Για το πολιτικό περιβάλλον, νομίζω εσείς τα ξέρετε καλύτερα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης