Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.8.09

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό του Ιράκ κ. Nuri al-Maliki συλλυπητήρια επιστολή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 20 Αυγούστου 2009 Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό του Ιράκ κ. Nuri al-Maliki συλλυπητήρια επιστολή για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη. Ο Πρωθυπουργός, στην επιστολή του επισημαίνει ότι οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες δεν είναι δυνατό να αναστείλουν την εξελισσόμενη πολιτική διαδικασία στο Ιράκ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 20 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γνωρίζετε την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Είχα την τιμή να προεδρεύσω σε αρμόδια Επιτροπή, η οποία συστάθηκε, λειτούργησε και ολοκλήρωσε τις εργασίες της, ως προς τη γνωμοδότηση-εισήγηση για την μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και τη χωροθέτηση και δημιουργία ενός νέου διεθνούς συνεδριακού και εκθεσιακού φορέα. Η Επιτροπή που συστάθηκε κατόπιν υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και εμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της. Σήμερα ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό σχετικά με τα πορίσματα της Επιτροπής. Η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου συνεδριακού και εκθεσιακού φορέα για τη Θεσσαλονίκη και για την ευρύτερη περιοχή, είναι ένα εγχείρημα ύψιστης διπλής σημασίας: Αφενός γιατί στον υπάρχοντα χώρο που τώρα λειτουργεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο που θα αναβαθμίσει ποιοτικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά την πόλη της Θεσσαλονίκης και, αφετέρου, γιατί η δημιουργία και λειτουργία ενός νέου εκθεσιακού κέντρου θα δώσει μια νέα, σύγχρονη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη την περιοχή. Μ’ αυτό το σκεπτικό λοιπόν και με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, ενημέρωσα για τα πορίσματα της Επιτροπής τον Πρωθυπουργό. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ποιο σημείο θα πάει; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Επιτροπή προενέκρινε δύο περιοχές στη Δυτική και τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 20 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ κας ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συζήτησα με τον Πρωθυπουργό τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Όπως ξέρετε, το εξάμηνο το οποίο έρχεται, θα είναι ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις στον τομέα των εξωτερικών μας θεμάτων: Στο Κυπριακό συνεχίζεται μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση. Στο θέμα των Σκοπίων έγινε η πρώτη συνάντηση του κ. Βασιλάκη με τον Ειδικό Διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς και σήμερα ακολουθεί η συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον εκπρόσωπο των Σκοπίων. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ταυτόχρονα, ξεκινάει η αξιολόγηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Αυτά τα θέματα απασχόλησαν τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό και συζητήσαμε αναλυτικά τη στρατηγική της Ελλάδος. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το πολιτικό κλίμα, με την υπόθεση του κ. Χριστοφοράκου, προσφέρεται για να κάνετε έργο ως Κυβέρνηση; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά. Όλες αυτές οι συνεχείς συζητήσεις, είτε περί εκλογών, είτε περί οποιωνδήποτε θεμάτων, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό. Είναι πιστεύω τελείως περιττές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα στόχο, μια δουλειά: Η δουλειά μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης