Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.8.09

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Συναντηθήκαμε σήμερα με τη Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και συζητήσαμε, όπως και με όλους τους άλλους φορείς, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, καθώς, παρόλο που υφιστάμεθα την κρίση ηπιότερα από ό,τι πολλές άλλες χώρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας έχει αγγίξει, είναι εδώ και επηρεάζει και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης, συζητήσαμε για τα αναγκαία μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε προκειμένου, όταν αυτή η κρίση περάσει, η χώρα μας να μην μείνει καθηλωμένη σε στασιμότητα, αλλά να ακολουθήσει - και με πιο δυναμικούς μάλιστα ρυθμούς - στην ανάπτυξη όταν αυτή θα έρθει, που ελπίζουμε όλοι ότι θα είναι σύντομα. Εξηγήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και δεν μας επιτρέπουν να βοηθήσουμε όσο θα θέλαμε με προγράμματα στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Και αυτό διότι όπως έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά τα οποία άλλες χώρες κάνουν, και θα θέλαμε και εμείς να κάνουμε. Είναι ανάγκη να εξαντλούμε τα όρια πράγμα το οποίο κάνουμε για να ενισχύουμε και την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικά πιο αδύναμες ομάδες, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνάμε την ανάγκη να παρακολουθούμε και τα δημοσιοοικονομικά το οποίο είναι το μεγάλο βάρος που κληρονομήσαμε. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τα μέτρα αυτά πρέπει να τα πάρει μια ισχυρή κυβέρνηση; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κυβέρνηση παίρνει και θα πάρει τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητα, αδιαφορώντας για οποιεσδήποτε αντιδράσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΑ κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΑ κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ: Αναλύσαμε στον Πρωθυπουργό τις θέσεις του ΕΒΕΑ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την οικονομική πολιτική. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει πλήξει την ελληνική οικονομία και βεβαίως έχει τονίσει τα χρόνια διαρθρωτικά προβλήματά της, γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσουμε στις ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες άλλωστε ήδη έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση. Υπήρξαν ζητήματα στα οποία συμφωνήσαμε και ήδη σε πολλά πράγματα συμπορευόμαστε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και βοηθά ο ένας τον άλλο. Είχαμε μια διαφωνία ως προς το εισόδημα. Το τελευταίο εξάμηνο, μέσα στη γενική και μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η οικονομία, ο αγροτικός τομέας αρχίζει και χαμογελάει. Χωρίς να πούμε ότι είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε ορισμένα θετικά δεδομένα και θα προσπαθήσουμε, προς αυτή την κατεύθυνση, να τα ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε. Θεωρώ ότι φέτος, το εξάμηνο αυτό, είμαστε καλά. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τα μπλόκα που υπάρχουν; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχουν μπλόκα. Το μπλόκο διαλύθηκε πριν γίνει, διότι όπως ξέρετε ήδη είχα εδώ και καιρό διακηρύξει ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν πρόβλημα και ήδη έλαβα μια σειρά μέτρων -σήμερα ανακοινώσαμε ορισμένα. Με βάση αυτά τα μέτρα αντιλήφθηκαν και εκείνοι, αλλά και όλοι μας, ότι, όταν δίνονται σωστές λύσεις, μπορούν να υπάρχουν και σωστές αντιδράσεις. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε υπέρ ή κατά των εκλογών τον Οκτώβριο; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ είμαι υπέρ της συνέχισης του έργου μου, του έργου της Κυβέρνησης. Συνεχίζω με την ίδια προσπάθεια, με την ίδια ορμή για να ολοκληρώσουμε το έργο, το οποίο μας έταξε ο ελληνικός λαός να επιτελέσουμε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ κ. ΤΖ. ΚΑΡΑΜΙΧΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ κ. ΤΖ. ΚΑΡΑΜΙΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΕΓΕΣ: Θέσαμε στον Πρωθυπουργό όλα τα προβλήματα. Παρουσιάσαμε όλη την εικόνα του αγροτικού τομέα σήμερα: Τη δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η οποία ξεπερνάει το 14%, τη μείωση της αγροτικής παραγωγής, τη διεύρυνση του διατροφικού ελλείμματος που έχουμε ως χώρα, τη διεύρυνση του ποσοστού ανεργίας στον αγροτικό χώρο. Θέσαμε λοιπόν όλα αυτά τα ζητήματα, καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις υλοποιήσιμες άμεσα, αλλά και μεσομακροπρόθεσμες και βεβαίως περιμένουμε τις απαντήσεις από τη Θεσσαλονίκη. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ρώτησε για τα μπλόκα που υπάρχουν στους δρόμους; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΕΓΕΣ: Δεν είναι δουλειά μας τα μπλόκα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ρώτησε; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΕΓΕΣ: Οχι. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε τον κ. Καραμανλή σε λογική εκλογών; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΕΓΕΣ: Οχι, δεν μπήκαμε σ΄ αυτή τη λογική. Εκείνο που μας απασχολεί είναι τα δικά μας προβλήματα και είπε συγκεκριμένα ότι θα τα πούμε στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Ν. ΠΕΝΤΖΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Ν. ΠΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΒΒΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΒΒΕ: Αναφέραμε στον κ. Πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις μας. Είναι πολύ σοβαρά και πολλά. Υπάρχει μείωση τζίρου, μείωση κερδοφορίας των επιχειρήσεων, στασιμότητα στις επενδύσεις, μείωση στην παραγωγή και στην κατανάλωση. Ζητήσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό η μεταποίηση να επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, με μέτρα στοχευμένα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν. Η μεταποίηση βοηθά σημαντικά στην οικονομία της χώρας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από αυτά που ζητήσατε τι πήρατε; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΒΒΕ Ο Πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε τις επόμενες μέρες να απαντήσει. Περιμένουμε νέα. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την ιδέα της συγκυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, πώς τη βλέπετε; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΒΒΕ: Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση γενικότερα. Να φύγουμε από τα προβλήματα, να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, απ’ όλους τους φορείς. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκλογές; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΒΒΕ: Δεν το γνωρίζω αυτό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 31 Αυγούστου 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κ. ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, ώστε φέτος όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου να μπορούν να έχουν από έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έναν υπολογιστή, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και σε μας να επενδύσουμε στην ‘’ψηφιακή τάξη’’, να επενδύσουμε δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο του μέλλοντος της χώρας, δηλαδή των νέων παιδιών. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα αναλάβετε Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας; ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκλογές βλέπετε; Είστε υπέρ των πρόωρων ή όχι; ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση προχωρά και κάνει τη δουλειά της. Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Σε συνέχεια των όσων είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, να πω ότι το κόστος αυτής της πρωτοβουλίας είναι γύρω στα 68 εκ. ευρώ. Εγινε, μετά από πολύ σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου η δαπάνη να είναι επιλέξιμη στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για την ‘’ψηφιακή τάξη’’. Και να τονίσω ότι οι υπολογιστές τους οποίους δίνουμε θα είναι γεμάτοι με προγράμματα: κατ’ αρχάς με ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου –και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- καθώς επίσης και με δεκαέξι εκπαιδευτικά λογισμικά. Και μέσα στη συνολική αυτή προσπάθεια, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνονται- εκτός από τους φορητούς υπολογιστές για τους μαθητές, και μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών- και περίπου 5.000 διαδραστικοί πίνακες. Γίνεται δηλαδή μια συστηματική, σημαντική και αποτελεσματική– θα μου επιτρέψετε να πω προκαταβολικά – προσπάθεια για να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ψηφιακή επανάσταση της νέας γενιάς, που είναι και το μέλλον της πατρίδας. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί λέτε εκλογές τον Οκτώβριο; Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης