Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.11.09

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Με πρωτοβουλία της Ελλάδας βάλαμε και πετύχαμε τέσσερις βασικούς στόχους εδώ, στις Πρέσπες.

Πρώτα απ’ όλα, στείλαμε οι τρεις Πρωθυπουργοί μια κοινή επιστολή που γράψαμε σήμερα προς τον Ban Ki-moon αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τον προεδρεύοντα της Συνάντησης Κορυφής της Κοπεγχάγης, τον Δανό Πρωθυπουργό.

Στην υπογραφή συμφωνίας στις 2 Φεβρουαρίου 2010 πρόκειται να προχωρήσουν η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ σχετικά με την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία προχώρησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Γιώργος Α. Παπανδρέου, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη σημερινή, άτυπη, τριμερή συνάντησή τους στην Πύλη Πρεσπών, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία - πρόσκληση της Ελλάδας.


Εμείς, οι Πρωθυπουργοί, Γιώργος Α. Παπανδρέου, Sali Berisha και Nikola Gruevski, των τριών χωρών που μοιράζονται την Περιοχή της Λεκάνης των Πρεσπών, συναντηθήκαμε σήμερα, την 27η Νοεμβρίου του έτους 2009, στην Πύλη Δήμου Πρεσπών, στην Ελλάδα,

Λαμβάνοντας υπόψιν τη Διακήρυξη των Πρωθυπουργών των τριών χωρών από 2 Φεβρουαρίου 2000 για τη Δημιουργία του Πάρκου Πρεσπών και την Προστασίας του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πρεσπών και των περιχώρων τους·

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην ημερίδα με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών»

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2009

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώθηκε σήμερα, στην Αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, ημερίδα με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών».

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 10:30 π.μ., το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος (Ιπποκράτους 22).

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης