Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.12.09

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρο Β΄, τον οποίο συνόδευε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄: Κύριε Πρόεδρε, εκεί που μένω τώρα, στο Πατριαρχικό Μέγαρο, είναι το κτίριο που έκτισε ο Αβέρωφ. Και έτσι παίρνω δύναμη, χτες εγκαινιάσαμε, βάλαμε μια μεγάλη πινακίδα μαρμάρινη με το όνομά σας και το όνομα του μεγάλου σας φίλου του Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σας αγαπάει προσωπικά. Όταν αναφέρω το όνομά σας μου λέει ‘είναι αδελφός μου’.

"Οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ μας έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή δύσκολη θέση. H ΝΔ εξέθεσε την Ελλάδα και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία. Tα ίδια έγιναν και το 1993, αν και λιγότερο δραματικά τότε", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, στη διάρκεια της σημερινής ανοιχτής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με συγχωρείτε για την καθυστέρηση, αλλά είχαμε κάποιες εξελίξεις, στις οποίες βεβαίως και θα αναφερθώ.

Η Κυβέρνησή μας, από τις πρώτες κιόλας μέρες, έχει θέσει ως ύψιστο καθήκον να ξαναφέρει την ελπίδα και να κλείσει τα μέτωπα της αναξιοπιστίας, αλλά και της έλλειψης εμπιστοσύνης που είχε ο Έλληνας πολίτης απέναντι στην Πολιτεία, στην ίδια του την πατρίδα.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Μπούφης Θεόδωρος, Ταξίαρχος (εα)
Γενική Γραμματεία Εμπορικής ΝαυτιλίαςΧριστόπουλος Αθανάσιος, οικονομολόγος, στέλεχος τραπεζικού τομέα

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης