Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.1.10

Πριν πούμε το αισιόδοξο, να πούμε το ελαφρώς απαισιόδοξο

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
29.1.2010





Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι κάνετε; Χαίρομαι που σας βλέπω και πάλι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διέκρινα έναν αισιόδοξο τόνο σ’αυτά που είπατε τελευταία.

Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Πριν πούμε το αισιόδοξο, να πούμε το ελαφρώς απαισιόδοξο, που είναι ότι τις τελευταίες μέρες οι αγορές ομολόγων των ελληνικών ομολόγων μας πιέζουν ασφυκτικά. Φαίνεται ότι οι πιστωτές μας θεωρούν ότι θα πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά, με πολύ μεγαλύτερη τόλμη και αυτό αντανακλάται, όπως σας είπα, στα spreads που έχουν μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Βέβαια, ευελπιστώ, γιατί προχθές είδα τον Πρωθυπουργό, και όπως ξέρουμε και χθες στο Νταβός διατράνωσε τη αποφασιστικότητά του να χειριστεί με αμεσότητα το ζήτημα αυτό, και αυτό μου δίνει την αισιοδοξία που μου είπατε προηγουμένως.

Πιστεύω ότι τα σύννεφα θα αρχίσουν να διαλύονται σύντομα, ώστε σύντομα να αρχίσουμε λίγο-λίγο να επανερχόμαστε σε ομαλότητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μακάρι. Και διάβαζα στις ξένες εφημερίδες ότι κάτι γίνεται σε Γερμανία – Αγγλία – Γαλλία, κάτι κινείται.

Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, διαψεύσθηκαν βέβαια αυτά τα σενάρια επισήμως… Πάντως, η μπάλα παίζεται στο γήπεδό μας. Από μας εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως, όπως είπατε, ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος…

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης