Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.3.10

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2010
Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής
στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος





Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και τη δημιουργία Λογαριασμού Απόσβεσης του δημοσίου χρέους της χώρας μας. «Η χώρας μας χρειάζεται τη στήριξη όλων μας» είπε ο κ. Πετσάλνικος. Ο Αρχιεπίσκοπος επικρότησε αυτή την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι η Εκκλησία θα την στηρίξει με κάθε τρόπο. «Πρέπει να συνταχθούμε σύσσωμοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσαν:



Πρόεδρος της Βουλής: «Η χώρα μας χρειάζεται στήριξη απ’ όλους μας»



«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Μακαριότατο για την πρωτοβουλία που είχα αναλάβει η οποία κατέληξε στη δημιουργία ως γνωστόν του λογαριασμού Αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους της χώρας μας. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην εθελοντική προσφορά και Ελλήνων εντός Ελλάδος αλλά και των Ελλήνων της διασποράς. Όπως διαπιστώνουμε αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο με πολύ μεγάλη θέρμη.

Επικεφαλής αυτής της κινητοποίησης ολόκληρου του Ελληνισμού, της πανστρατιάς θα έλεγα, απεδέχθη να τοποθετηθεί μια προσωπικότητα ευρύτατης αποδοχής, εγνωσμένου κύρους, πέρα και πάνω από κόμματα, μια προσωπικότητα που συμβολίζει την ενότητα του Ελληνισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα έχουμε τη δυνατότητα με πιο συστηματικό τρόπο να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και εντός Ελλάδος αλλά, όπως είπα και τον Ελληνισμό της διασποράς γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Η χώρα μας χρειάζεται τη στήριξη απ’ όλους μας και διαπιστώνουμε ότι την Ελλάδα την αγαπάμε όλοι. Την αγαπάμε και τη στηρίζουμε όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες αλλά και αρκετοί φιλέλληνες στο εξωτερικό.

Για όλα αυτά ενημέρωσα τον Μακαριότατο και στη συνέχεια μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αρχιεπισκοπή, η Εκκλησία μας, για θέματα και προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους που γεννούν ακόμη περισσότερα προβλήματα και πάνω απ’ όλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά. Θέλω να συγχαρώ γι’ αυτές τις πρωτοβουλίες και να ευχηθώ πάρα πολύ γρήγορα να ολοκληρωθούν, να πάρουν σάρκα και οστά γιατί είναι μια προσφορά και προς την κοινωνία και προς τον ελληνικό λαό και προς τη νέα γενιά. Μια προσφορά περισσεύματος ψυχής».





Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Επικροτούμε και θα στηρίξουμε

την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο»



«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που αισθανόμαστε σήμερα που έχουμε κοντά μας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο. Άκουσα με πολύ προσοχή αυτή την προσπάθεια, την πρωτοβουλία για τη συνεργασία όλων μας γι’ αυτό το σκοπό που αποβλέπει στο να βοηθήσει την πατρίδα μας σε μια δύσκολη κρίση που βρίσκεται. Επικροτούμε αυτή την πρωτοβουλία και θα τη στηρίξουμε και σαν Αρχιεπισκοπή και σαν Εκκλησία της Ελλάδος με κάθε τρόπο. Είναι ανάγκη να γίνει αυτό και να δείξουμε και την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας γι’ αυτό τον τόπο.

Ως προς τα άλλα θέματα που είπε ο κ. Πρόεδρος, τα επιμέρους έργα που γίνονται από την Αρχιεπισκοπή για να καλύψουν ανάγκες κοινωνικές, αυτά είναι μια πραγματικότητα, έχουν ήδη αρχίσει, αλλά θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε γι’ αυτά άλλη φορά. Εκεί που θέλω να εστιάσω το ενδιαφέρον και την προσοχή μου είναι αυτή η ωραία και μεγάλη πρωτοβουλία στην οποία πρέπει όλοι να συνταχθούμε σύσσωμοι».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης