Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.5.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ CNN

Αθήνα, 10 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΤΟ CNN





Με πολλούς τρόπους η Ελλάδα δοκιμάστηκε σε αυτήν την κρίση. Αποτέλεσε έτσι, τη λυδία λίθο της Ευρώπης.

Λάβαμε πολύ δύσκολα και αυστηρά μέτρα, για να αναστρέψουμε την κατάσταση της οικονομίας μας και να την καταστήσουμε βιώσιμη. Κάναμε πολύ σημαντικές αλλαγές, όπως τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, η αστάθεια στις αγορές δεν μας έδωσε τον χρόνο. Οι αγορές συνέχισαν να ανταποκρίνονται αρνητικά.

Εμείς έπρεπε να έχουμε χρόνο, να πάρουμε ανάσα, για να προχωρήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές.

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη η Ευρώπη, προκειμένου να ηρεμήσει τις αγορές, ώστε να μας επιτρέψει να κάνουμε αυτές τις αλλαγές.

Μάλιστα, αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα με τις αγορές δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι ευρύτερα ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο.

Δείχνει ακόμα ότι, η Ευρώπη διαθέτει τη βούληση και την αλληλεγγύη να κάνει αυτά τα σημαντικά βήματα, ώστε όχι μόνο εμείς στην Ελλάδα, όλοι, να μπορέσουμε να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές προς όφελος των λαών μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης