Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.8.10

Νέες συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου

Νέες συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου αποφασίστηκαν στη διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με θέμα τη σύσταση, κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών του Δημοσίου των οποίων το κόστος λειτουργίας δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.



Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Πάγκαλου, αποφασίστηκε η συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.).

Ακόμη, αποφασίστηκε η υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Επιπλέον, η διυπουργική επιτροπή αποφάσισε τη συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), καθώς επίσης και τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε).

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία "Υποδομές, Μεταφορες και Δίκτυα Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν "για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής".

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν: ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, κ. Λύτρας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Στεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεωργαράκης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κα. Μπεργελέ, ο Ειδικός Γραμματέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γκρίντζαλης, ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων κ. Χριστοδουλάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Ναυτιλίας κ. Μαρκόπουλος.

Επιπλέον, συμμετείχαν: ο Σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας κ. Σιμιτός, ο Γενικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων κ. Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Παναγιωτόπουλος, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Καρούνος και ο κ. Μπούρας από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης