Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.8.10

Ανακαίνιση - αποκατάσταση του κτηρίου της Ιονίου Βουλής

O Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υπέγραψε την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Κερκυραίων με το ποσό των 300.000 ευρώ για την ανακαίνιση - αποκατάσταση του κτηρίου της Ιονίου Βουλής, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης.


Κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του κτηρίου αυτού για την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας: "Στο χώρο αυτό σφυρηλατήθηκε η σταθερή θέληση των εκπροσώπων του λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα και υπεγράφη το ψήφισμα της Ιονίου Βουλής στις 23-9-1963 για την ένωση. Η Ιόνιος Βουλή ήταν πρόδρομος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού λειτουργούσε ήδη από το 1817 και σήμερα, με την απόφαση αυτή της ανακαίνισης και αποκατάστασης, αποδίδουμε φόρο τιμής σε ένα χώρο που συμβολίζει τη δημοκρατία και τη σημασία του κοινοβουλευτισμού σε δύσκολες μάλιστα εποχές όπως εκείνες".

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ ευχαρίστησε τον κ. Πετσάλνικο για τη σημαντική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων και τόνισε πως "η Ιόνιος Βουλή, συντηρημένη και αποκαταστημένη στην παλιά της αίγλη, θα είναι ένας πολιτιστικός χώρος πρώτου μεγέθους, με αξιόλογο πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει μείζονα πολιτικά, πανελλήνια και τοπικά γεγονότα".

Τη μελέτη για την αποκατάσταση εκπόνησε ο Δήμος Κερκυραίων και μετά την ανακαίνισή του το κτήριο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τις συνεδριάσεις του αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης