Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.4.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.
Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αθήνα 23, Απριλίου 2010 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ Αθήνα, 23 Απρίλιου 2010 Η σημερινή μέρα είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας, ιδιαίτερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι το βιβλίο εξακολουθεί να είναι το ταξίδι και ο προορισμός. Η καλλιέργεια, η παιδεία, η αμφιβολία, η κριτική σκέψη, η δημιουργική ανησυχία, η αναζήτηση, είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το βιβλίο. Κρίσιμο είναι να φέρουμε το βιβλίο κοντά στα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν την τεράστια σημασία που μπορεί να έχει για τη ζωή και για το μέλλον τους η σχέση με το καλό βιβλίο. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

"Ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης"

Ηρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα. Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή και μεθαύριο, Σάββατο, 23 και 24 Απριλίου, το Καστελόριζο και τη Ρόδο. Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού: Παρασκευή 23 Απριλίου 10:30 π.μ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου 11:00 π.μ. Επίσκεψη σε σχολείο 11:30 π.μ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο 12:00 Κυβερνητική σύσκεψη στο Καστελόριζο 2:30 μ.μ. Αναχώρηση για τη Ρόδο 6:00 μ.μ. Συνεδρίαση με ΟΚΕ Δωδεκανήσου (Ρόδος, Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου) Σάββατο 24 Απριλίου 10:30 π.μ. Επίσκεψη στη Κρεμαστή Ρόδου 11:00 π.μ. Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Χαιρετισμός 2:00 μ.μ. Γεύμα

Τη σχετική αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεκάλεσε για να ενημερωθεί, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της οικονομίας και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της κυβέρνησης.

Ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4 μονάδες παραμένει ίδιος και δεν αλλάζει, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας από την Eurostat στο 13,6% από το 12,7%.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης