Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.4.10

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 28 Απριλίου, στη 1:00 μ.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή) Στις 5:00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, Mirko Cvetkovic. (Γραφείο Βουλής) Στις 8:00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, θα μιλήσει στο Συνέδριο του «Economist». (Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental)

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ.ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 27.4.2010 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι κάνετε, κύριε Υπουργέ. Είστε καλά; Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Είμαι καλά, κύριε Πρόεδρε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαθαίνω ότι ταξιδεύετε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Σε λίγο ξεκινάμε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν πριν εδώ και ο υπουργός των Εξωτερικών των Εμιράτων. Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι. Ενδιαφέρονται και για πολλά δικά μας θέματα, αναπτυξιακά κυρίως, που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, αλλά και με τον πολιτισμό. Όπως ξέρετε και από δική σας πείρα, τους ενδιαφέρει πάρα πολύ κυρίως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και έχουν εγκατασταθεί εκεί δύο μεγάλα μουσεία ευρωπαϊκά, όπως ξέρετε. Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Βεβαίως. Και μιλάμε μαζί τους για ανταλλαγή Εκθέσεων. Και αυτό μπορεί να αποτελέσει μια καλή γέφυρα για άλλα πράγματα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουν ενδιαφέρον. Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Πράγματι. Και εμείς έχουμε ενδιαφέρον και νομίζω ότι είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε από αυτή τη σχέση.-

Ταξιδεύοντας από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, από σύσκεψη σε σύσκεψη, από συνάντηση σε συνάντηση, από διαπραγμάτευση σε διαπραγμάτευση, πολλές φορές, ένιωσα αυτό που λένε, τη μοναξιά της εξουσίας. Θέλω όμως να σας ευχαριστήσω προσωπικά, διότι αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εσείς, έχετε σταθεί με συμπαράσταση, αλλά και έχετε σταθεί στο ύψος σας, και όχι μόνο πολιτικά. Έχετε δώσει ψυχή στον αγώνα που κάνουμε από κοινού, έχετε δείξει έμπρακτη τη συμπαράστασή σας στον κοινό μας αγώνα. Στις πιο δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας, έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας, μαζί.

Αθήνα, 27 Απριλίου 2010
ΟΜΙΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών της επιτροπής η οποία - υπό την εποπτεία του Θ. Πάγκαλου - εξετάζει την κατάργηση ή τη συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης