Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.1.11

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα του Ποινικού Δικαίου, Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών ανακηρύχθηκε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα. NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011

Υποδοχή της Άννας Μπενάκη - Ψαρούδα
στην Ακαδημία Αθηνών

Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα του Ποινικού Δικαίου, Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών ανακηρύχθηκε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

Η υποδοχή της κυρίας Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα στην Ακαδημία Αθηνών έγινε χθες το βράδυ σε δημόσια συνεδρίαση κατά την οποία παρουσιάστηκε το επιστημονικό εν γένει έργο της.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα το Ποινικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η εξασφάλιση ισορροπίας ανάμεσα σε δύο θεμελιώδη δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη: την προστασία της προσωπικής του ασφάλειας και ταυτοχρόνως τον σεβασμό των ελευθεριών του.

Η κυρία Μπενάκη - Ψαρούδα επισήμανε πως η καταπολέμηση της βαριάς διασυνοριακής εγκληματικότητας οδηγεί αναγκαστικά στη λήψη σκληρών μέτρων ποινικής καταστολής που με δυσκολία συμβιβάζονται με τις αρχές του κράτους δικαίου. «Στο σημείο αυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ποινική επιστήμη καλείται να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο, υπερβαίνοντας την εξάρτησή της από τα εθνικά δίκαια. Οφείλει να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή και να οδηγήσει στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής αντεγκληματικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει, ότι η Ευρώπη θα λειτουργεί πράγματι, όπως εξαγγέλλεται, ως χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαίου με την ασφάλεια οριοθετημένη μεταξύ ελευθερίας και δικαίου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης