Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.2.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.MOHAMED ELKHAZMI ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΦΩΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.MOHAMED ELKHAZMI
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

17.2.2011







ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ χαίρομαι που σας βλέπω.



ΧΡ.ΦΩΛΙΑΣ: Είναι μεγάλη η τιμή που μας δέχεσθε σήμερα, κύριε Πρόεδρε.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνετε. Και μακάρι να προχωράει γιατί το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την ώρα.



ΧΡ.ΦΩΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ ως δεδομένο ότι οι πιο κοντινοί μας φίλοι ιστορικά είναι οι Άραβες και το ίδιο νοιώθουν και εκείνοι για μας. Η σχέση η επιχειρηματική και οικονομική όμως μαζί τους είναι αντιστρόφως ανάλογη των καλών σχέσεων που έχουμε.

Εγώ θέλω να υπηρετήσω αυτό τον σκοπό: να προσεγγίσουν οι οικονομίες των δύο πλευρών. Και εδώ έχουμε μια ιδιαιτερότητα σ’αυτό το Επιμελητήριο: ότι ενώ τα διμερή Επιμελητήρια είναι η Ελλάδα με άλλη μία χώρα, το διμερές Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο είναι η Ελλάδα με 22 Αραβικές χώρες. Από τη Μαυριτανία μέχρι τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Μέση Ανατολή. Εικοσιδύο χώρες! Πελώριο κεφάλαιο που πρέπει να επενδύσουμε.

Και εγώ αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου σ’αυτό το Επιμελητήριο, για να επενδύσω την εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια και τις ιδιαίτερες σχέσεις με τις αραβικές χώρες.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και ξέρεις τον χώρο, αφού είχες δουλέψει εκεί…



ΧΡ.ΦΩΛΙΑΣ: Να προσφέρουμε το περίσσευμα της γνώσης μας.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εγώ πάντοτε εκτιμούσα σωστά αυτή τη φιλία της Ελλάδος με το Αραβικό έθνος. Και αυτό που λέτε έχετε δίκιο. Ενώ οι σχέσεις οι πολιτικές ήταν τόσο καλές, δεν ακολουθούσαν οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις. Και δεν αποκλείεται αυτό να οφειλόταν σε μας.



ΧΡ.ΦΩΛΙΑΣ: Φοβάμαι ότι στραφήκαμε μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ προς δυσμάς, γιατί απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες και γίναμε εταίροι στην ΕΟΚ τότε και ξεχάσαμε το σπίτι μας, που για μένα οι Αραβικές χώρες και η Μέση Ανατολή είναι το σπίτι μας και η οικογένειά μας.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωστά.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης