Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.3.11

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Σύρο και αφού συνομίλησε με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συζήτηση με Προέδρους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.





Στην αρχή της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:

Το έργο που κάνετε πολύ σημαντικό και πρωτοπόρο. Και αυτό δείχνει ότι, εκεί που υπάρχουν μειονεκτήματα, διότι θεωρείται ότι η νησιωτικότητα έχει πολλά μειονεκτήματα, για να τα ξεπεράσετε, έχετε πρωτοπορήσει. Άρα, έχετε κάνει το μειονέκτημα, προτέρημα.

Και έχετε δημιουργήσει ένα πρότυπο για άλλες περιοχές της χώρας. Νομίζω ότι, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όλα όσα κάνετε, είναι και μέσα στους δικούς μας βασικούς στόχους: ποιότητα, αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, ενεργειακή αυτονομία, e-Government, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, προώθηση του νέου προτύπου διατροφής, με την αιγιοπελαγίτικη διατροφή, την κρητική διατροφή, τη μεσογειακή διατροφή. Εσείς, λοιπόν, τα έχετε προχωρήσει αυτά από ανάγκη, λόγω των δύσκολων συνθηκών, αλλά τα έχετε καταφέρει. Μπορεί να χρειάζεται ακόμη δουλειά, αλλά πάτε πολύ πιο μπροστά από πολλές άλλες περιοχές.



Στο τέλος των εισηγήσεων των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:

Θέλω να σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και την δουλειά που κάνετε. Είναι ένα δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε και σε άλλους τομείς, σε όλους τους τομείς.

Εσείς, ως Επιμελητήριο, έχετε πάρει αυτή την πρωτοβουλία κι έχετε αξιοποιήσει αυτή τη δυσκολία που έχουν τα νησιά. Έχετε δημιουργήσει πολλές δυνατότητες που είναι πρωτοπόρες για όλη την Ελλάδα. Αυτό δείχνει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία.

Όπως στην εκπαίδευση, όπου προχωράμε ήδη με το ψηφιακό σχολείο. Και εσείς ήδη έχετε κάνει μια σοβαρή δουλειά ακόμα και για μεταπτυχιακά μέσω των ψηφιακών υποδομών. Αυτό μπορεί να πολλαπλασιαστεί, ώστε κάθε ένας σε κάθε νησί να έχει πρόσβαση στα καλύτερα πανεπιστήμια, στις καλύτερες βιβλιοθήκες, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του κόσμου, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο.

Το ίδιο στην ιατρική, το ίδιο βεβαίως στον τουρισμό, στην προώθηση των προϊόντων. Και βεβαίως, για τη δημοκρατία. Είναι μία μορφή ηλεκτρονικής συμμετοχικής δημοκρατίας η συμμετοχή των παραρτημάτων των Επιμελητηρίων σε όλα τα νησιά. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Αυτοδιοίκηση και βεβαίως, με τους ίδιους τους πολίτες κάθε νησιού.

Να σας συγχαρώ και πάλι. Μακάρι να είχαμε χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο. Σε λίγο θα συναντηθούμε με εκπροσώπους φορέων της Περιφέρειας. Και να στείλω τις ευχές μου σε κάθε παράρτημα του Επιμελητηρίου, σε κάθε νησί που συμμετέχει μέσα από αυτή την τηλεδιάσκεψη. Είμαστε κοντά σας ακριβώς για να συζητήσουμε τα προβλήματα αλλά και να αναδείξουμε τις προοπτικές που έχει αυτός ο τόπος και ιδιαίτερα το Αιγαίο.

Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης