Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.3.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΥΠΡΟΥ
κ.ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

30.3.2011









ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε, είστε καλά;



Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Καλά είμαστε, κύριε Πρόεδρε. Θα μπορούσαμε βέβαια να είμαστε και καλύτερα, αλλά νομίζω ότι ολόκληρος ο πλανήτης ταρακουνιέται σήμερα, άρα η μικρή Κύπρος θα ήταν παράξενο να έμενε εκτός.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαθαίνω ότι δεχθήκατε …καταιγίδα επισκέψεων.



Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Σωστά. Είναι πολύ ενδιαφέρον και όχι τυχαία. Νομίζω ότι ο Πρόεδρος είχε καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών για την Κύπρο, για το Κυπριακό ειδικότερα και αυτό είναι πολύ θετικό για το νησί. Δίχως βέβαια, μέχρι στιγμής, πρέπει να παραδεχθώ συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως, υπάρχουν μερικά στοιχεία τα οποία εγώ θάλεγα ότι είναι ευοίωνα, αυτή η αφύπνιση των Τουρκοκυπρίων…



Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Θα σας πω κάποιες λεπτομέρειες στη συνέχεια γι’αυτό.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και επίσης η συνεργασία για το φυσικό αέριο, για τα κοιτάσματα είναι πολύ σημαντικά.



Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Πάρα πολύ σημαντικά. Την περασμένη βδομάδα ήμασταν στις Βρυξέλλες και είχαν έρθει μαζί μας με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ πέντε Τουρκοκύπριοι που ηγούνται των κινητοποιήσεων και τους προσφέραμε την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ήταν πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που έβγαιναν ως συμπέρασμα από τις ομιλίες τους. Ήταν μια ‘κραυγή αγωνίας’, όπως οι ίδιοι την ονόμασαν. Θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας για να λύσουν το Κυπριακό, γιατί καταλαβαίνουν ότι χάνονται ως Κοινότητα.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης