Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.4.11

Αθήνα, 14 Απριλίου 2011
Παράδοση της Έκθεσης του Συνηγόρου του Καταναλωτή

στον Πρόεδρο της Βουλής




Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ευάγγελο Ζερβέα, ο οποίος του παρέδωσε την Έκθεση Πεπραγμένων της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2010.

Ο κ. Ζερβέας, παραδίδοντας την Έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε: «Η Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή μας βρίσκει σε μια άμεση και αγαστή συνεργασία με την πολιτεία. Η πολιτεία ανέθεσε στο Συνήγορο του Καταναλωτή επιπλέον αρμοδιότητες, όπως η εποπτεία της εφαρμογής της Κοινοτικής Οδηγίας για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση στα αγαθά, αλλά και τη συνδρομή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στο πρώτο στάδιο της εφαρμογής του.

Εκτός των άλλων, έχει δρομολογηθεί και η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή.

Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο αναλαμβάνουμε και τη διαμεσολάβηση στην επικράτεια, αλλά και τη διαμεσολάβηση στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πρόεδρος Βουλής: «Προστατέψτε τον καταναλωτή»



Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε, πως θα διαβιβαστεί σε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές για να γίνει αντικείμενο μελέτης και επισήμανε: «Ο ρόλος του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ιδιαίτερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι ξεχωριστός και πάρα πολύ σημαντικός.

Η αρχή που θα πρέπει να διέπει και το δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και του καταναλωτή, πρέπει να είναι η αρχή προστασίας τους και από φαινόμενα αισχροκέρδειας και σε ότι αφορά την ποιότητα των παραγόμενων και προσφερόμενων υπηρεσιών.

Εύχομαι να συνεχίσετε με αποτελεσματικό τρόπο το έργο σας και εκτιμώ ότι με την κοινή προσπάθεια και με τη βελτίωση της νομοθεσίας, όπου αυτό είναι αναγκαίο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ακόμα περισσότερο την προστασία του πιο αδύναμου κρίκου που, όπως όλοι γνωρίζουμε, σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο απλός καταναλωτής».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης