Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.4.11

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΗΕPA ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
13.4.2011







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 13.4.2011, αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association). Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:

- Karacostas Nicolaos - Ύπατος Πρόεδρος AHEPA

-Aroutzidis Nicolaos - Πρόεδρος AHEPA Καναδά

-Constantine Christine - Ύπατη Πρόεδρος Γυναικείου Τμήματος AHEPA

-Amanatidis Kyriaki - Ύπατη Πρόεδρος Νεολαίας AHEPA

-Mossaidis Basil - Εκτελεστικός Διευθυντής

-Μητρόπουλος Γιάννης - Κυβερνήτης Περιφέρειας Ελλάδας





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζω εγκάρδια. Είστε ένας δυναμικός Ελληνισμός της Αποδημίας πολύ σημαντικός και καθρεφτίζετε στη χώρα που ζείτε τον δυναμισμό του Ελληνισμού. Δημιουργείτε σε όλους τους τομείς - αναφέρομαι ιδιαίτερα στην πολιτική που διέπρεψαν πολλοί από τους Έλληνες της Διασποράς, αλλά και στον οικονομικό τομέα και στον επιστημονικό.

Και είναι μια περηφάνια ότι ο Ελληνισμός μπορεί να δίνει τόσα πολλά πράγματα και στις δυο πατρίδες. Γιατί ήρθαν τα πράγματα έτσι ώστε να έχετε δυο πατρίδες. Αλλά επειδή η Ελλάδα είναι πιο μικρή και πιο φτωχή, νομίζω ότι την αγαπάτε περισσότερο.



Περνάμε μια κρίση. Οι παππούδες σας, όταν μετανάστευσαν, πέρασαν και αυτοί μια μεγάλη κρίση. Την ξεπέρασαν όμως, ακριβώς γιατί είχαν αυτή τη δύναμη που έχει ο Έλληνας, προσαρμόστηκαν, δούλεψαν, δημιούργησαν και έτυχαν της αναγνώρισης από τον τόπο που εργάστηκαν και έμειναν.



Χαιρετίζω ιδιαίτερα την εκπρόσωπο της νεολαίας, γιατί αυτοί παίρνουν τη σκυτάλη στο δρόμο που δούλεψαν οι προηγούμενοι. Και απ’ό,τι μαθαίνω και παρακολουθώ - γιατί παρακολουθώ - διαπρέπουν επίσης στα μεγάλα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στις επιχειρήσεις και σιγά-σιγά έχουν και έναν μικρό ‘έρωτα’ για την πολιτική και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και πρέπει να θυμηθώ, όταν μιλάω για την πολιτική, ότι ο Ελληνισμός αυτός ανέδειξε έναν υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ και έναν Αντιπρόεδρο επίσης. Ανέδειξε και έναν Παπανικολάου. Αυτά είναι θαυμαστά πράγματα για μια μικρή ομάδα ανθρώπων.



Και θέλω να πω ότι είστε και εσείς ένα ζωντανό κομμάτι αυτής της Αποδημίας. Σας καλωσορίζω, σας εύχομαι ‘καλή δύναμη’, δεν θα πω να μην ξεχνάτε την Ελλάδα, γιατί δεν ξεχνάτε την Ελλάδα, την έχετε στην καρδιά σας, την έχετε μέσα στην ψυχή σας και εμείς είμαστε ευγνώμονες γι’αυτό που κάνετε. Καλή δύναμη να έχετε για να συνεχίσετε αυτόν τον ωραίο αγώνα που τιμά όλους μας.



Ν.ΚΑRACOSTAS (Ύπατος Πρόεδρος AHEPA): Σας ευχαριστούμε, κύριε Πρόεδρε. Είναι μεγάλη τιμή που είμαστε μαζί σας και που διαθέτετε χρόνο για μας.

Η AHEPA είναι - όπως είπατε - μια μεγάλη Οργάνωση. Έχουμε 89 χρόνια ιστορία. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη μητέρα Ελλάδα και την Κύπρο μας. Έχουμε ωραία προγράμματα στην ΑΗΕΠΑ, είμαστε φιλανθρωπική Οργάνωση, δίνουμε υποτροφίες στη νεολαία, έχουμε εξαιρετικούς νέους ανθρώπους και προπαντός τώρα με τις δυσκολίες που έχει η Ελλάδα προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.



Πριν από λίγο συναντηθήκαμε και με τον κύριο Πρωθυπουργό και του είπαμε τα ίδια λόγια, προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε σε ό,τι μπορούμε την κυβέρνηση.



Είμαστε περήφανοι για τους Απόδημους. Έχουμε αρκετά μέλη μαζί μας: έχουμε τον Πρόεδρο από τον Καναδά, κ.Αroutzidi, έχουμε την Πρόεδρο του Γυναικείου Τμήματος, κα Constantine, την Πρόεδρο της Νεολαίας, κα Amanatidis, τον Πρόεδρο όλης της Ελλάδας, κ.Μητρόπουλο, γιατί έχουμε 13 Τμήματα σε όλη την Ελλάδα και 3 Τμήματα στην Κύπρο. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα εθνικά θέματα, τη γλώσσα μας και - όπως είπατε - επειδή αγαπάμε τη μητέρα Ελλάδα και την έχουμε στην καρδιά μας είμαστε πάντα κοντά σας.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης