Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.6.11

* Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

30/06/2011

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.



Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κ. Ομήρου, στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο, και παρουσία των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι αυτό που απασχολεί συνέχεια είναι η επίλυση του Κυπριακού του μεγαλύτερου προβλήματος του Ελληνισμού και η εξεύρεση μιας δίκαιης, σταθερής και βιώσιμης λύσης.

Ο κ. Ομήρου από την πλευρά του εξέφρασε την ολόψυχη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων «στις δύσκολες ώρες που περνά ο μητροπολιτικός Ελληνισμός».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξέφρασε την ετοιμότητα του κυπριακού Ελληνισμού να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος «ότι ο Ελληνισμός μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις, μπορεί να αντιμετωπίζει και να λύνει προβλήματα» για να περάσει «αυτή τη δύσκολη ώρα, αυτή τη στενωπό.»

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του υπογράμμισε πως «το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε και να βρεθεί μια δίκαιη και σταθερή και βιώσιμη λύση για το μεγάλο μας πρόβλημα το Κυπριακό, αυτό που μας απασχολεί συνέχεια» παρατηρώντας πως «είναι και η 7η Ιουλίου, όπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Έρογλου».

Ο κ. Ομήρου παρατήρησε ότι «δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για την 7η Ιουλίου γιατί, δυστυχώς, μετά από δυόμισι χρόνια διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει αλλοίωση της τουρκικής προσέγγισης» τονίζοντας πως «υπάρχει μια παγίωση της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς».

«Ουσιαστικά έχουν συζητηθεί εξαντλητικά το κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής των εξουσιών, αλλά τα ουσιαστικά ζητήματα, όπως είναι το εδαφικό, το περιουσιακό, η ασφάλεια, οι εγγυήσεις, οι έποικοι δεν έχουν συζητηθεί, παρά τις προσπάθειες του Προέδρου να τα διασυνδέσει, διότι είναι διασυνδεδεμένα, εδαφικό, περιουσιακό, έποικοι, αρνείται η τουρκική πλευρά» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε ικανοποιημένοι και από τον τρόπο που όχι τα Ηνωμένα ΄Εθνη, όχι το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά οι εκπρόσωποι, ο κ. Ντάουνερ για παράδειγμα».

Παρεμβαίνοντας ο κ. Παπούλιας, πρόσθεσε «σας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη», και ο κ. Ομήρου συμπλήρωσε πως ο κ. Ντάουνερ «δεν δημιουργεί μια εικόνα ότι πραγματικά ενεργεί εντός του πνεύματος και του γράμματος των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά δημιουργεί αντιδράσεις και μέσα στον πολιτικό κόσμο αλλά και μέσα στους πολίτες».

«΄Εχει ανεξαρτητοποιηθεί» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης