Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.2.12

Η Βουλή εξετάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία αερομεταφορών

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση προήδρευσε σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την εξέταση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υπηρεσίες εδάφους και για την κατανομή των χρονοθυρίδων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.



Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη των δύο Επιτροπών για τις ελληνικού ενδιαφέροντος λεπτομέρειες των ευρωπαϊκών νομοθετικών προτάσεων.

Κατά την εισήγησή της, η κα Ζήση επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά την ενίσχυση των τομέων όπου διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, ώστε να της δοθεί η αναγκαία ώθηση που θα τη βγάλει από τη στενωπό της κρίσης με αναπτυξιακά εργαλεία, είναι σκόπιμο και επίκαιρο να εξετάζονται οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αερομεταφορών. «Ο λόγος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Βουλής, «είναι προφανής: η χώρα μας παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της ηπείρου με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, οι περισσότεροι εκ των οποίων φτάνουν στην Ελλάδα από αέρος. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και της τουριστικής μας βιομηχανίας η πλήρης αξιοποίηση των εργαλείων που μπορεί να δώσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί αερομεταφορών και η στήριξη των ελληνικών αεροδρομίων, ιδίως εκείνων της περιφέρειας».





Από το Γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης