Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.2.12

Από το Βασίλειο Μπέτα

Οι ανεξάρτητοι από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ είναι το νέο δεύτερο κόμμα που ανατρέπει το σκηνικό;

Μάθετε ποιοι βουλευτές διαγράφησαν αναλυτικά.




Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται στη Βουλή το κόμμα των ανεξάρτητων, των διαγραμμένων δηλαδή, από το ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ λόγω της μη-ψήφισης του μνημονίου 2. Είχαν τη δύναμη να πουν όχι, στερούμενοι την πολιτική τους στέγη και ασφάλεια. Σε ένδειξη λοιπόν κομματικής πειθαρχίας διαγράφησαν από την κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009:
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13.
Κυριακή 12ης Φεβρουαρίου 2012, μετά την ψήφιση του μνημονίου 2:
Το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον 131 έδρες, η Ν.Δ 62, ο ΛΑΟΣ 13 και ο ΣΥΡΙΖΑ 9.

Δεύτερη δύναμη δηλαδή στο κοινοβούλιο αναδεικνύονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές που καταλαμβάνουν 63 έδρες, δεδομένο πρωτάκουστο για τα ως τώρα για τα πολιτικά δεδομένα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν είναι οι:

Βάσω Παπανδρέου Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασάρας, Κυριακή Τεκτονίδου Χάρης Καστανίδης, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατίδης Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης,
Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης Χρήτος Μαγκούφης.

Ναι επί της αρχής είπαν οι:

Οι Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχαήλ Τζελέπης δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και τους παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.

Προτού να διεξαχθεί η ψηφοφορία ο Αργύρης Λαφαζάνης, βουλευτής Χαλκιδικής υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε:
«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου μετά από καιρό. Με διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε μπορούν να διαγράψουν την πορεία και τις απόψείς μου.»


Οι βουλευτές της Ν.Δ που διαγράφηκαν είναι οι:

Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας,. Χρήστος Ζώης, Σπυρίδων Γαληνός. Παναγιώτης Μελάς,. Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Γεώργιος Βαγιωνάς.

Ο Αντώνης Σαμαράς , παραπέμπει στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος τους παραπάνω βουλευτές, αλλά και τον βουλευτή Παναγιώτη Καμμένο, ο οποίος βρίσκεται
εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας με το ερώτημα της οριστικής του διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που διαγράφηκαν είναι οι :
Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μετά τη διαγραφή του δήλωσε:

«Έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μας και η στάση μου αυτή βοηθά την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε:
«Στα θέματα συνείδησης πολιτικής και εθνικής ευθύνης δεν χωράνε ούτε συναισθηματισμοί ούτε συμφέροντα. Έκανα αυτό που πίστευα δεν με ενδιαφέρει το κόστος, εύχομαι η ιστορία να δικαιώσει την πατρίδα μας. Γεννήθηκα στη ΝΔ και μέχρι να τελειώσει αυτή η θητεία της Βουλής θα εξυπηρετώ τον σκοπό, για τον οποία βρέθηκα στη Βουλή.»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης