Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.3.12

* Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Ροδούλας Ζήση με γυναίκες πρέσβεις στην Αθήνα *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net


Αθήνα, 27 Μαρτίου 2012

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ροδούλα Ζήση ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη συνάντηση των γυναικών πρέσβεων που είναι διαπιστευμένες στην Ελλάδα, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της πρέσβεως της Αυστρίας κ. Melitta Schubert.


Ευχαριστώντας τις πρέσβεις στη χώρα μας για την τιμή, η κα Ζήση εξέφρασε την εκτίμηση της Ελλάδας και της Βουλής για τη θετική στάση και την υποστήριξη της Αυστρίας αλλά και των άλλων χωρών στο μείζον ζήτημα της οικονομικής κρίσης και της αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

«Έχει μεγάλη σημασία αυτή μας η συνάντηση», συνέχισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής. «Αν η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και στην επιχειρηματικότητα ήταν μεγαλύτερη, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα θα ήταν τοποθετημένα σε μια άλλη βάση επίλυσης. Η γυναίκα διπλωμάτης, η γυναίκα πολιτικός, η γυναίκας επιστήμων, η γυναίκα επιχειρηματίας, μπορεί να συνδυάζει το δυναμισμό και το όραμα με την κοινωνική ευαισθησία και την κατανόηση. Με τη δική τους οπτική, οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης μπορούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και πρωτοποριακές προτάσεις. Η δραστηριοποίηση των γυναικών σε όλους αυτούς τους τομείς, δεν θα πρέπει απλώς να ενθαρρύνεται, αλλά να θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη.
Σήμερα έχουμε πολλά να κάνουμε, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο, στον κόσμο. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη συνεχίσει τη δύσκολη πορεία προς την ανάκαμψη και τη μεταρρύθμιση, ώστε να κερδίσει την αξιοπιστία, την υπερηφάνεια και την εθνική της αξιοπρέπεια έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της, πάνω στη βάση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της κοινής άμυνας και της αλληλεγγύης. Η Μεσόγειος με τον τεράστιο δημογραφικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό δυναμικό της, διέρχεται τη δική της εξέλιξη και αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες ως κόμβος σύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική, ως μήτρα πολιτισμών. Ο κόσμος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον του πλανήτη στον 21ο αιώνα. Κλιματική αλλαγή, δημογραφικό, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση… Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα βρίσκονται μπροστά μας και αποτελούν κοινούς μας προβληματισμούς. Μαζί θα αναζητήσουμε τις λύσεις, σε ένα πνεύμα φιλίας, συνεργασίας και κοινής προσπάθειας».Αρχή φόρμας

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης