Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.3.12


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ.Κάρολου Παπούλια
μετά την παρέλαση για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012




Γιορτάζουμε σήμερα την κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνισμού. Ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος, αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό και να χαρίσει στον ελληνισμό την ελευθερία του και την εθνική του αξιοπρέπεια.
Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανένας δεν πίστεψε από την πολιτισμένη Ευρώπη, ότι αυτοί οι ξυπόλητοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Κι είναι και η στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους φιλέλληνες που διαπνεόμενοι από τις αρχές της γαλλικής επανάστασης, κατέβηκαν να βοηθήσουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
Σήμερα η κραυγή σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης «Είμαστε όλοι Έλληνες», σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός είναι σκληρός, Αλλά όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο και σήμερα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια δεν θα λυγίσουμε για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού που πολλές φορές δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε αυτόν το αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές, γιατί στις πιο κρίσιμες στιγμές, αυτός ο ελληνικός λαός έδειξε τη δύναμή του, την ψυχή του, το θάρρος του, την αποφασιστικότητα να πετύχει τους στόχους που βάζει. Κι είμαι βέβαιος ότι θα τους πετύχουμε.
Ευχαριστώ πολύ.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης