Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.12.14

Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς



Στις 9 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε για 12η  χρονιά την Διεθνή Ημέρα κατά της Διαφθοράς και με αυτή την ευκαιρία ο Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού και βλάπτει την αξιοπιστία της ΕΕ ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει την ευρωπαϊκή οικονομία με περίπου 120 δισ. Ευρώ ετησίως. Η αποτελεσματικότητα των πολιτικών κατά της διαφθοράς διαφέρει κατά πολύ από το ένα κράτος μέλος στο άλλο. Συνεπώς είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Δεν καταχράται η εξουσία τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας. Οι σχετικές προσπάθειες πρέπει να ενταθούν και η Επιτροπή θα είναι παρούσα σε αυτή την διαδικασία, παροτρύνοντας τα κράτη μέλη να πάρουν περισσότερα μέτρα. Η διαφάνεια και η χρηστή διακυβέρνηση αποτελούν τους πυλώνες των δημοκρατικών μας αξιών και την πεμπτουσία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος

Η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη έκθεση για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις 3 Φεβρουαρίου από την οποία προκύπτει ότι τα κράτη μέλη έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες κατά τα τελευταία έτη. Αν και τα αποτελέσματα παραμένουν ανομοιογενή, η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η δεύτερη έκθεση για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα δημοσιευτεί το 2016.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης