Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.6.15

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS

Στην αντιπροσωπεία της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας επικεφαλής ήταν ο Ινδός Κουνταπούρ Βαμάν Καμάθ, πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας και ο Βραζιλιάνος Πάουλο Νογκουέιρα Μπατίστα, εκτελεστικός διευθυντής σήμερα του ΔΝΤ εκ μέρους της Βραζιλίας και από τον Ιούλιο αντιπρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αίτημα της Ελλάδας να γίνει μέλος της Τράπεζας και τόνισε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά αυτό το αίτημα με την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ ο Σεργκέι Στόρτσακ υπογράμμισε την υποστήριξη της Ρωσίας στην ελληνική συμμετοχή.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε μακρά συζήτηση εργασίας με τον Βλάντιμιρ Ντμιτρίεφ πρόεδρο της Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ρωσίας, η οποία με θυγατρική της θα συμμετάσχει κατά 50% στην εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης του αγωγού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την κατασκευή και διαχείριση του αγωγού με το ρωσικό φυσικό αέριο που θα διέλθει από το ελληνικό έδαφος και συμφωνήθηκαν θέματα με τα οποία θα καταπιαστεί το μνημόνιο για τον αγωγό ανάμεσα στις δυο χώρες και την εκτέλεση του έργου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης