Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.6.15

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το προκαταρκτικό
πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τη στήριξή
του στις προσπάθειες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
Το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους παρέδωσε χθες η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στη διάρκεια επίσκεψής της στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και για την υποστηρικτική επιστολή που απέστειλε για τη συνεδρίαση που αφορούσε την παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων. «Έχετε υπάρξει συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αναζήτησης και αποκάλυψης της αλήθειας. Να σας διαβεβαιώσω ότι το πόρισμα είναι πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι με την ειδίκευσή σας και την επιστημοσύνη σας θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πολλές παραμέτρους του πορίσματος αυτού και να σας ζητήσω η αμέριστη σύμπραξη και συμπαράστασή σας στο έργο της Επιτροπής να συνεχισθεί και κατά τους επόμενους μήνες, που θα εισέλθουμε στη λεπτομέρεια του λογιστικού ελέγχου», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.
Επίσης, κατά την ίδια ημέρα, η Πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε, με τη ιδιότητα της Πρόεδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στα μέλη της οποίας παρέδωσε αντίγραφα του προκαταρκτικού πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Εξερχόμενη της συνεδρίασης, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Παρέδωσα επισήμως το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ζήτησα τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να επιληφθούν για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία σύμφωνα με τα Προκαταρκτικά Πορίσματα της Επιτροπής βάλλονται και προσβάλλονται βάναυσα και κατάφωρα από τις πολιτικές επίσπευσης της αποπληρωμής ενός χρέους, το οποίο έχει διαπιστωθεί ότι είναι μη βιώσιμο, παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο. Αποτελεί ευθύνη όλων όσοι είναι ταγμένοι να υπερασπίζονται τα Δικαιώματα και την Δημοκρατία να θωρακίσουν Δικαιώματα και Ελευθερίες που έχουν κατάφωρα παραβιασθεί την τελευταία περίοδο και να υπερασπισθούν τους φορείς των δικαιωμάτων αυτών, τους πολίτες, τους ανθρώπους από περαιτέρω παραβιάσεις».
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, τις επόμενες μέρες θα διανεμηθούν τα Προκαταρτικά Πορίσματα της Επιτροπής σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους αρμόδιους φορείς, ενώ υπογράμμισε πως αντίγραφο των Προκαταρτικών Πορισμάτων έχει ήδη αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα ζητήσει να ενημερώσει δια ζώσης και η ίδια τις ερχόμενες ημέρες.




Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης