Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.1.16

Για τη δήλωση του συντονιστή οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, κ. Χρήστου Σταϊκούρα



Για τη δήλωση του συντονιστή οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, κ. Χρήστου Σταϊκούρα



      
Σε απάντηση της σημερινής δήλωσης του συντονιστή οικονομικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα, οφείλουμε, ως αρμόδιο Υπουργείο, να τονίσουμε πως δεν υπάρχει καμία κατάργηση διαδικασιών επιλογής ούτε απευθείας ανάθεση, όπως κατηγορεί την Κυβέρνηση. Η αλήθεια είναι (όπως αυτή αποτυπώνεται στο ΦΕΚ 33/Β/18-1-2016) πως η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, για ορισμένες θέσεις και για ορισμένο  χρονικό διάστημα, θα είναι η ακόλουθη:
1)   Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων.
2)   Υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών σημειωμάτων των υποψηφίων.
3)   Επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών με απόφαση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Η παραπάνω διαδικασία ανταποκρίνεται στην ανάγκη άμεσης πλήρωσης θέσεων προϊσταμένων Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και Τμήματος (των οποίων η θητεία έχει ήδη λήξει), συγκεκριμένων οργανικών μονάδων της Γ.Γ.Δ.Ε., των οποίων η εύρυθμη λειτουργία επιδρά καθοριστικά στην πορεία των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Η διαδικασία αυτή τροποποιεί την απόφαση ΔΔΑΔ Γ 1148109 ΕΞ 2014 (ΦΕΚ 3380/Β/16-12-2014), την οποία είχε εκδώσει η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαΐδου, με την οποία όριζε τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο (αποτελούμενο από δύο Γενικούς Διευθυντές και έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα της επιλογής της). 
Σημειωτέον ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε το δικαίωμα να διαφοροποιηθεί από την τελική γνώμη του γνωμοδοτικού συμβουλίου και να μην επιλέξει τον πρώτο κατά σειρά κατάταξης.

Όσον αφορά την επίκληση "διεθνών προτύπων" από την αντιπολίτευση σημειώνεται ότι: η Κυβέρνηση δεν επέλεξε τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων από τους συμβούλους Υπουργών όπως έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά μέσα από διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία. Οι επιλογές βασικών θέσεων ευθύνης θα γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια  από τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα.
               

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης