Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.2.16

Συμβούλιο «Περιβάλλον», 04/03/2016

Κύρια σημεία της ημερήσιας διάταξης

Το Συμβούλιο θα συζητήσει το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την κυκλική οικονομία. Αυτό συναπαρτίζει μια δέσμη στην οποία περιλαμβάνονται και τέσσερις νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τα απόβλητα. Ο σκοπός της εν λόγω δέσμης είναι να προωθήσει τη μετάβαση της Ευρώπης προς μια κυκλική οικονομία, περισσότερο βιώσιμη και ανταγωνιστική από το σημερινό μοντέλο. Θεσπίζονται μέτρα για τη μείωση της χρήσης των πόρων, τη μείωση των αποβλήτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.
Επίσης, οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή με βάση ανακοίνωση της Επιτροπής και έγγραφο της Προεδρίας.
Το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα των ενδοκρινικών διαταρακτών (χημικές ουσίες που μπορούν να επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα), έπειτα από μια πρόσφατη δικαστική υπόθεση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης