Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.2.16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και τον επικεφαλής της Ομάδας Ενωτικής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας, κ. Emile Roemer, και τον επικεφαλής της Ομάδας Ενωτικής Αριστεράς (UEL) στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και βουλευτή του Ολλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Tiny Kox.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, υποδεχόμενος τον κ. Kox και τον κ. Roemer, αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη και στην ανάγκη οι προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης να δώσουν λύσεις στα πολύ μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα.
«Οι συναντήσεις μας και οι συζητήσεις μας δεν είναι τυπικές, αναφέρονται σε πολύ καυτά ζητήματα που θα εξετάσουμε αναλυτικά, με επίκεντρο το προσφυγικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
Οι κ.κ. Kox και Roemer, από την πλευρά τους, αναγνώρισαν την κρισιμότητα των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού και δήλωσαν πως εκπροσωπώντας μια σοσιαλιστική δύναμη και μια διεθνή δύναμη αλληλεγγύης, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν αναλυτικά τις λύσεις και τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Πρόσθεσαν δε ότι το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα αποτελούν ευρωπαϊκά θέματα και πρέπει η Ευρώπη συνολικά να τα αντιμετωπίσει.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κυρία Αννέτα Καββαδία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης