Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.2.16

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
19.02.2016

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, σε συνθήκες τόσο πυκνών οικονομικών πολιτικών εξελίξεων και στην χώρα μας και διεθνώς, κυρίως σε συνθήκες όξυνσης αντιθέσεων ανταγωνισμών είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναλυτική συζήτηση, η σωστή εκτίμηση, η πρόβλεψη για μια σειρά ζητήματα και βέβαια εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, η τοποθέτηση, οι προτάσεις και οι θέσεις. Το ΚΚΕ έχει σαν βασικό του σκοπό – αυτό πιστεύουμε πρέπει να γίνεται άλλωστε σε όλη την ελληνική κοινωνία – ότι οι θέσεις και οι προτάσεις πρέπει να υπηρετούν πρώτα από όλα τους εργαζόμενους, τον λαό της πατρίδας μας, τους δημιουργούς όλου του πλούτου και βέβαια αυτούς όλους οι οποίοι υποφέρουν και βρίσκονται συνεχώς κάτω από απειλές αφαίρεσης δικαιωμάτων, κατακτήσεών τους και είναι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, πολλών προβλημάτων, επεμβάσεων, πολέμων που δημιουργούν κύματα προσφυγικών ροών και στην περιοχή και ειδικά στην χώρα μας. Τα οποία κυρίως οφείλονται σε αυτούς τους πολέμους, σε αυτές τις επεμβάσεις και πλήττουν όχι μόνο τους ξεριζωμένους, αλλά πλήττουν και τον λαό της πατρίδας μας που υποφέρει γύρω από αυτά τα προβλήματα. Και βεβαίως υπάρχουν και μεγάλοι κίνδυνοι εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων που αναζητούν να πάνε αλλού. Στα πλαίσια αυτά ζητήσαμε την συνάντηση μαζί σας. Να συζητήσουμε, να σας θέσουμε κάποιους προβληματισμούς που έχουμε ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και βεβαίως από εκεί και πέρα να δούμε, να χαράξουμε μια πορεία μαζί με άλλα προβλήματα φυσικά που αντιμετωπίζει η χώρα.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Γενικέ Γραμματέα, γνωρίζετε πάντοτε ότι τιμώ ιδιαίτερα τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, ιδίως σε μια εποχή όπου όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές τους, πρέπει να υπερασπισθούμε, όλοι μαζί, δύο καίριας σημασίας αγαθά: Από την μία πλευρά την κοινωνική συνοχή και από την άλλη την εθνική μας κυριαρχία. Αυτοί οι δύο στόχοι είναι στόχοι εθνικοί, στόχοι τους οποίους οφείλουμε, όπως είπα πριν, να υπηρετήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Τόπου. Και σ’ αυτό το πλαίσιο, οι απόψεις του Κομμουνιστικού Κόμματος – τονίζω για μιαν ακόμη φορά - έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι η επαφή του με την κοινωνία, το ξέρουν όλοι, είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης