Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.3.16

Η ΥΜΑΘ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στην Ξάνθη

Η ΥΜΑΘ εγκαινίασε δύο εκθέσεις στην Ξάνθη

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στην Ξάνθη, όπου εγκαινίασε τις εκθέσεις «2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης» και «4η Έκθεση Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Η Υφυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση των εκθέσεων και τόνισε την ανάγκη για κινητοποίηση των παραγωγικών και επαγγελματικών δυνάμεων, καθώς η χώρα με την επικείμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπει σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα. Ανάμεσα σε άλλα, η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε τα παρακάτω: 

[...]Η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Θράκη, είναι το κομμάτι της πατρίδας μας που χτυπήθηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση, άρα οφείλουμε να τη φροντίσουμε και κατά προτεραιότητα. Τομείς όπως το διαμετακομιστικό εμπόριο και οι επενδύσεις στην Ενέργεια μπορούν να ενισχυθούν ιδιαίτερα από την πλεονεκτική γεωγραφική θέση και από τα ιδιαίτερά χαρακτηριστικά της Θράκης, από την παρουσία των δύο μεγάλων και λειτουργικών λιμανιών, από τα δύο αεροδρόμια και την καταλυτική παρουσία της Εγνατίας Οδού, που συνδέει άμεσα τη Θράκη με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Θράκη αποτελεί σημείο συνάντησης δύο ηπείρων και έχει άμεση γειτνίαση με τη Μαύρη Θάλασσα, στοιχεία τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς στο παρελθόν. Αυτά τα ισχυρά πλεονεκτήματα υπάρχει όμως τώρα η πολιτική θέληση, αλλά και ο σχεδιασμός για να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά.

[...]Έχει φτάσει ο καιρός για να μπούμε σε μια νέα συλλογική τροχιά, που θα μας επιτρέψει να ξαναδούμε το μέλλον με ελπίδα. Σας καταθέτω την απόλυτη βεβαιότητά μου, ότι εκπροσωπώ μια κυβέρνηση που, παρά τα προβλήματα, θα υλοποιήσει τελικά την κάθε της δέσμευση. Και γνωρίζοντας ταυτόχρονα ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά και ως βορειοελλαδίτισσα πολιτικός, τον επιπλέον κρίσιμο εθνικό ρόλο της Θράκης, δεσμεύομαι ότι ο τόπος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης