Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.3.16

Τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα προωθεί στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στις ΗΠΑ η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά

Τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα προωθεί στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας στις ΗΠΑ η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά
Στην Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global (14-17 Μαρτίου) στο Fort Lauderdale  των ΗΠΑ συμμετέχει  η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα  Κουντουρά  για την προώθηση και προβολή  της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση  και σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και  ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων. Η Ελλάδα συμμετάσχει στην φετινή έκθεση  με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ΕΛΙΜΕ  και έχει  σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.
 
Η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος και CEO της Crystal Cruises, κα Εdie Rodriguez, ο Πρόεδρος της Silversea Cruises, κ. Μanfredi Lefebvre και η Πρόεδρος της  Carnival Cruises, κα Christine Duffy.
H Υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τη μοναδικότητά της στον θαλάσσιο τουρισμό καθώς και στο σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που αποτελεί μία από προτεραιότητες της εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Επισήμανε  τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των υπαρχόντων δρομολογίων και  ανάπτυξης νέων δρομολογίων  σε δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς και λιμάνια. 
  

Επίσης η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συνέδριο της Έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό  από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Η Υπουργός συνεχίζει και σήμερα τις συναντήσεις της με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και με εκπροσώπους της διεθνούς κρουαζιέρας.

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης