Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.3.16

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη με την επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας, κα. Τερίνα Καλογεροπούλου – Αρμενάκη

  1. Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη
    με την επίτιμη Πρόξενο της Αιθιοπίας, κα. Τερίνα Καλογεροπούλου – Αρμενάκη


Συνάντηση συνεργασίας πάνω σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης με την Πρόξενο της Αιθιοπίας στη χώρα μας κα. Τερίνα Καλογεροπούλου – Αρμενάκη.
Η Επίτιμη Πρόξενος γόνος οικογένειας με μακρά επιχειρηματική παράδοση και παρουσίας στην Αιθιοπία και άλλες χώρες της Αφρικής, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις δυνατότητες και τις ανάγκες συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ των δυο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καλλιέργεια του teff, φυτού που ευδοκιμεί και καλλιεργείται μόνον στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, ο καρπός του οποίου έχει συστατικά που τον θέτουν στην κατηγορία super foods. Υπογράμμισε τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασε και πάλι τις ευχαριστίες της κυβέρνησης της για την με δαπάνες της Ελλάδας κατασκευή μεγάλου αρδευτικού φράγματος στην Αιθιοπία για άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες συνεργειών μεταξύ των δυο χωρών, ιδιαίτερα με συνεργασίες τόσο από τις Υπηρεσίες και τους φορείς του ΥΠΑΑΤ, όσο και από τις ελληνικές Ανώτατες Σχολές στους τομείς γεωργίας, κτηνοτροφίας, κτηνιατρικής, αλιείας προς την κυβέρνηση της Αιθιοπίας. Σημείωσε, την δυναμική προοπτική για αύξηση των εκατέρωθεν εξαγωγών, υπογραμμίζοντας, ότι η στιβαρή παρουσία της ελληνικής κοινότητας στην Αντίς – Αμπάμπα συνιστά την θετικότερη συνθήκη για αυτή την αύξηση, αφού διευκολύνει την αμεσότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία πάνω στα συζητηθέντα θέματα αγροτικής ανάπτυξης. Η κα. Επίτιμη Πρόξενος μετέφερε την πρόσκληση από πλευράς της Υπουργού Γεωργίας της Κυβέρνησης της Αιθιοπίας για επίσημη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού στην Αιθιοπία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης