Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.3.16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Αθήνα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον πρέσβη
του Βασιλείου του Βελγίου στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα τον πρέσβη του Βασιλείου του Βελγίου στην Αθήνα κ. Luc Liebaut. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως επισήμανε ο κ. Βούτσης, «στη σκιά των γεγονότων που μας έχουν συγκλονίσει και προβληματίσει όλους για το μέλλον των λαών της Ευρώπης, κάτω από το φάσμα και το πέπλο της διακινδύνευσης της τρομοκρατίας».
Ο κ. Βούτσης εξέφρασε στον πρέσβη τη βαθύτατη θλίψη εκ μέρους όλων των βουλευτών του Κοινοβουλίου για τα θύματα των επιθέσεων, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της ειρήνης και εδώ και στη Μέση Ανατολή και να εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας».
Από την πλευρά του ο πρέσβης του Βασιλείου του Βελγίου στην Αθήνα, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «στην πρεσβεία μας έχουν αποσταλεί πάρα πολλά μηνύματα και μεμονωμένα από βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής». Και πρόσθεσε: «Πράγματι αντιμετωπίζουμε μια κοινή απειλή και έτσι κοινή πρέπει να είναι και η απάντηση στην απειλή αυτή». Όπως ανέφερε, «το Βέλγιο συνεργάζεται με τις αρχές όλων των ευρωπαϊκών χωρών σε μια προσπάθεια να αποδομήσουν τους τρομοκρατικούς πυρήνες. Και βεβαίως συνεχίζουμε ακόμα τον αγώνα για τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται στο νοσοκομείο και δεν έχουν συνέλθει πλήρως».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βελγίου κ. Νίκος Μανιός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης