Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.4.16

Ανάρτηση καταλόγων, στην ιστοσελίδα AGORA του ΥΠΕΞ

 Ανάρτηση καταλόγων, στην ιστοσελίδα AGORA του ΥΠΕΞ,
που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις εισαγωγής και διανομής προϊόντων από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας
Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την ICAP AE και κάνοντας χρήση της βάσης δεδομένων KOMPASS, ανήρτησε, στην Ιστοσελίδα AGORA, καταλόγους με αλλοδαπές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων από τους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας στις κύριες χώρες προορισμού των ελληνικών εξαγωγών.
Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδα, και δεδομένης της άριστης ποιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων καθώς και της αυξανόμενης ζήτησης για εισαγωγές τους από χώρες του εξωτερικού, αναρτήθηκαν, πληροφορίες για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες που αποτελούν τους 30-40 κυριότερους εμπορικούς μας εταίρους. Για την επιλογή των κλάδων χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια η συμμετοχή τους στο μείγμα των ελληνικών εξαγωγών και το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως έχει εκφρασθεί μέσω των αιτημάτων τους στα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων. Συνολικά αναρτήθηκαν στοιχεία για 7.000 περίπου ξένες επιχειρήσεις.
Οι τομείς που επιλέχθηκαν είναι: τρόφιμα και ποτά, βιολογικά προϊόντα, λιπάσματα, μετρητές αερίων υγρών ή ηλεκτρισμού, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς, υλικά συσκευασίας, καπνά, ενδύματα, υφάσματα, μάρμαρα, είδη προσωπικής υγιεινής και καλλωπισμού, ανελκυστήρες, ηλιακοί συλλέκτες, θερμοσίφωνες κ.ο.κ..
H εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της ανάρτησης αντίστοιχων πληροφοριών για καταστήματα διανομής delicatessen σε χώρες του εξωτερικού. Απώτερος στόχος μας είναι τα κύρια ελληνικά εξαγωγικά προϊόντα να προωθηθούν περαιτέρω σε ξένες αγορές, ενισχύοντας την παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή τους.
Το Υπουργείο Εξωτερικών, με το εκτεταμένο δίκτυο Αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στις ξένες αγορές.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τις κατά τόπους αγορές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές μας στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης