Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.4.16

Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου «Η Αριστερά και το Κυπριακό»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου «Η Αριστερά και το Κυπριακό»
που έγινε τον περασμένο Γενάρη, προσκαλεί σε μια νέα συζήτηση στις 18 του Απρίλη, με τίτλο «Κοινοί Αγώνες – Η Μεγάλη Απεργία των Μεταλλωρύχων του 1948». Η ανεπανάληπτη αυτή απεργία αποτελεί σταθμό στην ιστορία του εργατικού κινήματος της Κύπρου. Καθώς οι 2000 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μεταλλωρύχοι της CMC και οι οικογένειές τους έμπαιναν στην τιτάνια αυτή μάχη, διακηρύσσοντας τη δέσμευσή τους ότι «εμείς και τα παιδιά μας πεινούμε αλλά ποτέ δεν θα προδώσουμε τον αγώνα μας», ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης και κινητοποίησης αναπτύχθηκε σε παγκύπρια κλίμακα. Καθώς κάθε ιστορική αναδρομή στοχεύει να προβληματίσει και για το σήμερα, έτσι και οι κοινοί αγώνες των ελληνοκύπριων και τουρκοκύπριων εργαζόμενων αποκτούν ολοένα και πιο ζωτική σημασία για την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επέλασης και για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.
....................
Η Αριστερά και το Κυπριακό
Κοινοί αγώνες – Η Μεγάλη Απεργία των Μεταλλωρύχων του 1948
Δευτέρα 18 Απρίλη 2016, 19:00 - 22.00, στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία

Πρόγραμμα
  • Χαιρετισμοί: Χρίστος Τομπάζος, Κ. Οργ. Γραμματέας της ΠΕΟ,
Χασάν Φελέκ, αν. Πρόεδρος της DEV-İŞ
  • Ομιλητές: Σωτήρης Φελλάς, Αχμέτ Αν, Ανθούλα Παπαδοπούλου
  • Συζήτηση
Συντονισμός: Αζίζ Ενέρ και Δάφνος Οικονόμου
Γλώσσα: Ελληνικά και Τουρκικά με μετάφραση

  • Προβολή της ταινίας "Μεταλλωρύχων Μνήμες" (στα Ελληνικά με Τουρκικούς Υποτίτλους), μετά από εισαγωγή από τον Πασχάλη Παπαπέτρου, σκηνοθέτη/ σεναριογράφο της ταινίας
(Η ταινία παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΠΕΟ)

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης