Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.5.16

Τελετή του Παγκοσμίου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια»

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,
απηύθυνε χθες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, χαιρετισμό στην Εναρκτήρια Τελετή του Παγκοσμίου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια» που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών.
Ο χαιρετισμός της Υφυπουργού, ήταν ο ακόλουθος:
«Ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και καταγωγής, όλα τα μέλη της Ανθρωπότητας οφείλουμε μέγιστη τιμή στον Αριστοτέλη. Είναι ο εισηγητής της επιστημονικής μεθοδολογίας, που επέτρεψε την παγκόσμια τεχνολογική ανάπτυξη. Είναι ο θεμελιωτής της Λογικής και του Ορθού Λόγου, ως βάσεις της φιλοσοφικής σκέψης. Είναι εκείνος που εντόπισε και όρισε την ουσία του Ανθρωπισμού, εντοπίζοντας και περιγράφοντας το "πρώτο αίτιο", τον Ένα Θεό, που δοξάστηκε στη συνέχεια από τον Χριστιανισμό. Η πολιτική του σκέψη τόνισε τη σημασία της αξιοκρατίας, της Παιδείας και του σεβασμού προς το Νόμο, και μπόλιασε με τα οράματα της Άριστης Πολιτείας του, τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών, τον Μέγα Αλέξανδρο, που μετέφερε τον Ελληνικό Πολιτισμό στα πέρατα της Γης. Το "Λύκειο" του Αριστοτέλη στην αρχαία Αθήνα, μαζί με την "Ακαδημία" του Πλάτωνα, αποτελούν τα διαχρονικά πρότυπα των εκπαιδευτικών θεσμών μας. Η ελληνική ταυτότητα του Αριστοτέλη και η καταγωγή του από τη Μακεδονία υπενθυμίζουν την αδιάρρηκτη ιστορική και πολιτισμική ενότητα της Μακεδονίας με την Ελλάδα.

Η ανακήρυξη του έτους 2016 από την UNESCO, ως "επετειακό έτος Αριστοτέλη" με αφορμή τη συμπλήρωση 2400 από τη γέννηση του, και η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου σήμερα, αναδεικνύουν και τιμούν το τεράστιο έργο του Σταγειρίτη. Χαιρετώ και ευχαριστώ το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, τον Πρόεδρο και τα μέλη του, για την εξαιρετική δουλειά τους, ως προς αυτό το σκοπό. Χαιρετώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που με τη μακρόχρονη πορεία του, και με τις εκδηλώσεις προς τιμήν του φιλόσοφου, αποδίδει το μέγιστο σεβασμό απέναντι στο όνομα και στην κληρονομιά του. Ευχαριστώ τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του, που με το έργο τους διατηρούν το όνομα "Αριστοτέλειο" σε υψηλό επίπεδο αναγνώρισης διεθνώς, ανάμεσα στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Χαιρετώ επίσης, και αποδίδω το καλωσόρισμα και το σεβασμό μου, προς όλους τους διεθνείς συμμετέχοντες, που έφτασαν από όλο τον κόσμο στη σημερινή εκδήλωση, για να τιμήσουν τον Αριστοτέλη.

Εύχομαι το Συνέδριο να λάμψει με το φως του Φιλόσοφου και να υπενθυμίσει, για ακόμη μια φορά, σε όλους μας, τη διαχρονική αξία των Ελληνικών Αξιών, της Ελληνικής Σκέψης και της Ιστορικής Αποστολής του Ελληνισμού, που είναι να πρωτοστατεί για τον Άνθρωπο, για την Ειρήνη, για τη Δικαιοσύνη και τη Φιλοσοφία. Ας επιτρέψουμε το φως του Μεγάλου Φιλοσόφου να φωτίσει τον κόσμο μας και ας εργαστούμε συλλογικά και με ευθύνη, για να κάνουμε πραγματικότητα, σε όλο την κόσμο, την "Άριστη Πόλη" που οραματίστηκε».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης