Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.5.16

Ελλάδα και Κύπρος απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ.ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
25.5.2016



Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας καλωσορίζουμε, πάντα με μεγάλη χαρά, στην Αθήνα. Θα πω το αυτονόητο και μόνο: Ότι Ελλάδα και Κύπρος, Κύπρος και Ελλάδα είναι απολύτως συντονισμένες σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Λύση για το Κυπριακό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση των αποφάσεων των Οργάνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ιδίως του Συμβουλίου Ασφαλείας και στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Με μια Κύπρο κυρίαρχη, χωρίς καμία έκπτωση. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν νοούνται ούτε στρατεύματα κατοχής, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. Και αυτό, κύριε Πρόεδρε, το καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Και πάλι, καλωσορίσατε και να μας έρχεστε συχνότερα.


Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας υπερευχαριστώ και για τη θερμότητα των αισθημάτων και ιδιαίτερα για την έμπρακτη συμπαράσταση. Ακριβώς μέσα σ’αυτά τα πλαίσια γίνεται και η παρούσα επίσκεψη, προκειμένου με την κυβέρνηση να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς για την μέχρι σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων, τις παραπέρα κινήσεις αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσουν τα δύο κράτη με τις φίλες χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο.

Θέλω, πραγματικά, να εκφράσω και εκ μέρους του Κυπριακού λαού, την ευγνωμοσύνη γενικότερα του Ελληνισμού της Κύπρου γιατί οι θέσεις αρχής που προτάσσετε δημιουργούν ακριβώς και ενισχύουν τις δικές μας προσπάθειες. Για να μπορέσει να γίνει αποδεκτή μια λύση και από τον Κυπριακό λαό, είτε Ελληνοκύπριους είτε Τουρκοκύπριους, η ασφαλέστερη οδός είναι η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γενικότερα οι αρχές και αξίες της Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω ότι αν κινηθούμε σ’αυτά τα πλαίσια μπορεί να επιτύχουμε κάτι το καλό, νοουμένου ότι και η άλλη πλευρά θα σταματήσει τακτικισμούς.

Και επιτέλους θα μπούμε σ’έναν ειλικρινή διάλογο, που θα μας επιτρέψει να σμικρύνουμε διαφορές ή να μετατρέψουμε τις υφιστάμενες διαφορές σε συγκλήσεις και να δώσουμε απάντηση και στα δύο μεγάλα θέματα που παραμένουν αναπάντητα: στο θέμα των εδαφικών αναπροσαρμογών και θεμάτων ασφαλείας και εγγυήσεων, όπου – ιδιαίτερα για το τελευταίο – έχουμε θέσει κάποιες απαράβατες αρχές που πρέπει να ισχύσουν. Σύγχρονα κράτη με εγγυήσεις και εγγυητές δεν προσφέρονται. Και πάλι ευχαριστώ και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολύ περισσότερα.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης